På Cebit for å titte

På Cebit for å titte

Cebit: Bare 20 norske utstillere er til stede på Cebit. Ingeniører erstatter leverandører i den norske delegasjonen.

I dag åpner verdens største it-messe, Cebit, i Hannover i Tyskland.

Opp mot 1.500 norske IT-folk er ventet til messen. Av de som benket seg på flyet til Tyskland i går, meldte de fleste at de var på messen kun for å kikke.

 Faglig påfyll er gjennomgangstema.

- Vi er her for å oppdatere oss på trender og nyheter. Forhåpentligvis plukker vi opp noe nytt og spennende, sier Thor Nagell, produktsjef for komponenter i distributøren Itegra.

Nye partnere?

Med seg har han en liste fra andre avdelinger i Itegra med leverandører som skal sjekkes ut. Tema er kommunikasjon, nettverk og sikkerhet.

- I tillegg kommer vi til å være spesielt årvåkne for leverandører av skjermkort og LCD-skjermer, forteller han.

Kristian Halvorsen, seniorinnkjøper samme sted, har fått som oppgave å pleie kontakt med eksisterende leverandører.

Men også han holder ett øye åpent for nye partnere.

- Planen er å svinge innom de fleste partnerne vi har i dag, men selvfølgelig ser vi alltid etter nye, spennende produsenter, sier han.

Litt tynt

Enkelte uttrykte misnøye med den norske innsatsen under datamessen. Antallet utstillere går ned. Norge er på jumboplass i nordisk sammenheng.

- Jeg synes det er litt tynt på Cebit, sett med norske øyne, sier Hans Erik Amundsen.

Amundsen er en del av en gruppe på 20 nettverksspesialister som reiser nedover fra Norge. Alle er medlem av Norsk nettverksforum (NNF). De har planlagt noen møter, men er mest opptatt av å oppdatere seg.

Ikke viktigst

Bjørn Strindberg i Elko, som også er med i reisefølget, er ikke helt enig i at den norske satsingen internasjonalt er for tynn. Men han tror at Cebit ikke lenger er det viktige forumet som det tidligere har vært.

- Jeg har lang fartstid når det gjelder Cebit. Jeg tror det har gått opp for en del norske aktører at Cebit ikke er det helt store lenger, og mange søker andre veier for å promovere seg. At det ikke er mange norske utstillere betyr ikke at norske bedrifter ikke tenker over landsgrensene, sier han.

Bergensbaserte Nera er et norsk firma som definitivt ser ut over de norske landegrensene. Men heller ikke salgsansvarlig Stig Eikedal Andersen er på Cebit for å promovere sitt firma.

- Jeg forventer at både partnere, kunder og konkurrenter er på messen. Spesielt vil jeg bruke tid på å snuse på hva konkurrentene driver med, sier han.

Asia på farten

I år er det registrert 6.350 utstillere på Cebit. Av disse er 20 norske, noe som setter oss på jumboplass, sammenlignet med våre naboland. Sverige stiller i år med 54 utstillere på messen, Finland har registrert 31 utstillere, mens Danmark er satt opp med 24.

I år som tidligere er det Asia, foruten tyskerne selv, som leder an med flest utstillingsplasser på messen. Taiwan er registrert med 766 utstillere, Kina med 389 og Sør-Korea med 211. På de neste plassene kommer USA med 209, Storbritannia med 197 og Nederland med 102 utstillere.

Idg.no har fem journalister på Cebit som vil kartlegge messen for IDGs ulike publikasjoner. Computerworld.no og PCworld.no vil komme med nye nyheter hver dag. 

Showtime: Se bildene fra Cebit.

Les alt om Cebit.