På vei til Geneve

På vei til Geneve

Vi treffer Willy Jensen, Post- og teletilsynet personlig, via en mobiltelefon på Kastrup flyplass. Han er på vei til Geneve.
-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg sitter og venter på Kastrup på flyet mitt i retning Geneve. Jeg skal på rådsmøte i den europeiske teleorganisasjonen ITU.

-- Hvor lenge jobber du hver dag?

-- Fra 7-16.00, det skulle vel bli ni timer?

-- Hva er din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Det må enten være den mobilen jeg snakker i nå, en Ericsson T630 som jeg faktisk er veldig godt fornøyd med. Eller et nytt digitalt kamera med en oppløsning på hele 8 megapixler.

-- Du er ingen amatør med digitalt kamera med andre ord?

-- Amatør kanskje, men jeg har holdt på i noen år og syns det er veldig morsomt.

-- Tenk deg en teknologisk dings som ikke finnes i dag som du gjerne skulle ha ønsket deg?

-- Egentlig telepati, men på det mer seriøse planet måtte det bli en virkelig mobil enhet som tilgjengeliggjorde tale, data og internett i ett. Problemet er ikke å få dette til å virke, men først og fremst at skjermene er ikke bra nok ennå. Jeg tipper at vi får bra nok slike om 2-3 år.

-- Et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen?

-- Fremdeles syns jeg vi sliter med at utstyr og programvare er altfor komplekse. De fleste av oss er underbrukere av de tekniske innretninger vi benytter oss av. Derfor ønsker jeg meg fremdeles enklere brukergrensesnitt.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates? Du har kanskje møtt ham?

-- Jeg har faktisk så vidt hilst på ham, men det var i en annen tid og i en annen jobb. I dag ville jeg kanskje sagt noe sånt som, stå på, og gjør dingsene dine enda enklere å bruke.

-- Send medialogen videre?

-- Ingvild Myhre vil jeg skal svare på disse spørsmålene neste uke.