Pakkeprogram: 7-Zip

Pakkeprogram: 7-Zip

FILGUIDEN: Her er pakkeprogrammet som pakker ut det meste og lar deg passordbeskytte filene dine.

Det er selvsagt mulig å bruke det innebygde pakkeprogrammet i Windows, men begrensningene er mange. 7-Zip er et gratis alternativ, som inneholder masse funksjonalitet.

7-zip (heretter bare 7zip) har på kort tid etablert seg til å bli et meget anerkjent pakkeprogram. Utbredelsen skyldes først og fremst at programmet er gratis. I tillegg er prosjektet drevet etter åpenkildekodeprinsippet.

Listen over funksjonene til 7-zip er så lang at vi kan ikke gå gjennom mange her. Vi nøyer bare med å fortelle det aller viktigste. Det er støtte for de aller viktigste komprimeringsstandardene og algoritmene. Videre har programmet også mulighet til kryptering og til passordbeskyttelse av pakkede filer.

Brukervennligheten er på topp, selv om 7zip har et kjedelig grafisk brukergrensesnitt. 7zip finnes dessverre kun i offisielle utgaver til Windows og Linux – men uoffisielle utgaver for Mac OS finnes.

Foruten å være et pakkeprogram kan prosjektet også vise til en egenutviklet pakkealgoritme som går for å tilby meget høy grad av kompresjon. Dermed har programmet fått en viss kultstatus blant en del entusiaster og profesjonelle brukere. Men når sant skal sies, har algoritmen et frynsete rykte på seg med hensyn til ytelse og skalering på flere prosessorkjerner.

Er du på utkikk etter et bra pakkeprogram, er 7-zip et utmerket valg.

Navn: 7-zip
Pris: Gratis
Last ned her: 7-zip.org