Palm med Windows

Palm med Windows

Ryktene går om at Palmone jobber med å tilpasse Microsofts operativsystem til sine Treo-mobiler som alternativ til PalmOS.
Mandag ble det kjent at investeringsbanken Needham & Co hadde et forskningsnotat hvor det heter at Palmone "stilltiende har innrømmet" at de jobber med å tilpasse Windows Mobile til Treo. Det er Cnet.com som skriver dette.

Palmone sier at rapporten bygger på en misforståelse, og at de ikke kommenterer rykter. Microsoft vil ikke kommentere det de kaller rykter og spekulasjon. Palmsource vil heller ikke kommentere. Aksjekursen deres sank med 9,3 prosent i løpet av dagen.

For noen uker siden lisensierte Palmone programmet Activesync fra Microsoft for å gjøre det enklere for Treo-brukere å synkronisere sine data mot Microsoft Exchange. Det gjorde også sitt med hensyn til rykter.

Strømforbruk

Palm har vært dominerende leder innen digitale hjelpere, pda-er gjennom flere år. I fjor ble selskapet delt i to. Palmsource står for operativsystemet PalmOS, mens Palmone lager digitale hjelpere og mobiltelefoner. Hittil kun med PalmOS.

Spekulasjoner om hvor lenge det vil være sånn har pågått lenge, og begynte før delingen av selskapet. De første allerede da Palm i sin tid kjøpte BeOS, et operativsystem med vekt på multimedia. Hvordan skulle Palm kombinere dette med lavt strømforbruk - hovedfordelen i forhold til Microsofts Pocket PC, spurte mange.

Frem til nå er ikke det nye operativsystemet, PalmOS 6, å finne på noen pda. Imens har Palmone gjort stor suksess med smarttelefonen Treo i USA, hvor de er større enn Nokia innen dette segmentet.