Panasonic-tv best på strømsparing

Panasonic-tv best på strømsparing

Panasonic vinner den første European Green TV EISA-prisen.

Panasonic har vunnet fire EISA-priser. Prisene inkluderer zoom-kamera, digital videorekorder og dvd-spiller. I tillegg vant Panasonic miljøprisen for en av sine tv-er.

Bredskjerm-tv-en Panasonic TX-28PN1 har vunnet Eisa-prisen for miljøvennlige tv-er 2005-2006-prisen.

Dette er første gang EISA har delt ut en miljøpris. EISA (European Imaging and Sound Association) er en prestisjetung sammenslutning av 50 fagblader innen lyd, mobil elektronikk, video og foto fra 20 europeiske land.

"Med Europas prosjekterte energiavhengighetsnivå satt til å nå 70 % sammenliknet med dagens ved 2030 (ifølge Europakommisjonens Green Paper on Energy) vil det i fremtiden bli satt større fokus på hvor og hvordan vi forbruker elektrisitet” kommenterte EISA-dommerne. "Pansonics TX-28PN1 analoge TV viser hvordan mer effektiv forbrukerelektronikk kan gi besparelser."

Redusere energiforbruket

"Dette settet er bygd på en økodesignet kretskort med reduksjon i kabling og meget lavt strømforbruk. Den sikter på å redusere energiforbruket både ved bruk og i hvilemodus – pluss at den kan skryte av et høyt resirkuleringsnivå. Panasonic er soleklar vinner av den første EISA Green TV-pris."

50Hz TX-28PN1gjør bruk av en ytterst effektiv deflection yoke-teknologi (den horisontale og vertikale metallplaten som styrer strålene i sveip linje nedover skjermen) for å redusere energiforbruket, og oppnår slik et strømforbruk i hvilemodus på bare 1 watt i stand-by. Vannbasert maling er benyttet til slitesterk kosmetisk finish, mens trykkfargen på emballasjen er plantebasert.

EISA-prisene

EISA-prisene deles ut en gang om året som en anerkjennelse av nye produkter som kombinerer den mest avanserte teknologi, attraktive egenskaper, design, ergonomi og verdi for pengene. Panasonic- og Technics-produkter har vært godt representert ved utdeling av EISA-priser og har mottatt ikke mindre enn 27 priser siden 1992.

Panasonic fikk kameraprisen for sin 12x optisk zoom DMC-FZ5 og videoprisen for NV-GS250. Panasonic DVD-S97 vant European DVD Player of the Year-prisen.