Pandoras anti-eske

Pandoras anti-eske

En boks som stopper all ondskap som kommer via nettet. Kan vi tro på det?
I gresk mytologi var Pandora den første kvinne. Hennes berømte eske innehold alt som er vondt i verden, som slapp ut da hun åpnet den av nysgjerrighet. Bare håpet ble igjen på bunnen. Motsatt skal boksene som Symantec og Internet Security Systems nylig har lansert beskytte mot verdens ondskap. Får vi håpe.

Network Security 7100-serien fra Symantec og Proventia M-serien fra Internet Security Systems skal stoppe virus, ormer, crackere og spam. Begge benytter mange forskjellige teknikker for å få dette til; fra signaturer til protokollanalyse og ved å vurdere oppførsel.

Symantec fremhever sin IMUNE-teknologi som de hevder er revolusjonerende. Internet Security Systems hevder at de er like gode, og at de har den eneste løsningen hvor ukjent kode blir gått stegvis gjennom og analysert.

Felles for løsningene er at de blir oppbakket av selskapenes "sikkerhetstjenester" -- Symantecs Security Response og ISS' X-Force. Disse overvåker internett døgnkontinuerlig og kan både rapportere og oppdatere løsningene hos kundene.

Selv om selskapene bak tilbyr støtte med vedlikehold og drift av løsningene, Symantec tilbyr endog full drifting, krever det god planlegging å ta slike løsninger i drift. Boksene kan plasseres "in-line" i eget nettverk for eksempel, og du skal ha tungen rett i munnen for å tilpasse dem egen sikkerhetspolicy.

Det er vanskelig å velge riktig løsning. Men de nevnte produktene, og flere andre, lar seg sette opp passivt. Dermed kan du logge hva de finner og hva de eventuelt vil gjøre i ditt nettverk. Det kan være nyttig for planlegging av sikkerheten videre.