Pangstart for europeisk Itunes

Apples europeiske nettbutikk for nedlasting av musikk, Itunes, solgte i løpet av den første uken i drift mere enn 800.000 sanger.
800.000 nedlastinger på en uke er nesten på samme nivå med det Apple opplevde da den amerikanske tjenesten ble lansert. Den gang ble det på syv dager lastet ned rundt en millioner sanger.

Ved dem amerikanske lanseringen virket tjenesten imidlertid bare for Mac-brukere. I dag kan også Windows-brukere laste ned musikk fra Itunes.

Apple-sjef Stece Jobs er svært entusiastisk over den europeiske suksessen. Apple hadde før lanseringen ventet labrere respons i Europa enn i USA. Blant annet fordi det det siste året har har kommet flere konkurrenter på banen.

- Itunes er Europas online-musikkbutikk nummer èn. I Storbritannia alene har Itunes solgt mere enn 450.000 sanger. Det er 16 ganger mer enn den nærmeste konkurrenten, OD2, slår Steve Jobs fast i en pressemelding.

Den gode responsen skyldes sannsynligvis at Apple, sammenlignet med konkurrentene, har senket nedlastingsprisen. Selskapet tar like i underkant av èn euro for en sang. Det er rundt 2,5 kroner billigere enn for eksempel OD2.

Itunes for Europa er inntil videre bare tilgjengelig for brukere i Storbritannia, Frankrike og Tyskland.