Paramount dropper Blu-ray

Paramount dropper Blu-ray

Det er mye frem og tilbake i kampen om å bli det nye HD-formatet.

Nå melder det store filmselskapet Paramount Pictures at de vil slutte å gi ut filmer på Blu-ray, og heller satse på HD DVD. Selskapet er et av de såkalt nøytrale selskapene, og har til nå gitt ut film på begge formatene.

Selskapet mener at HD DVD er et bedre valg, både for filmselskapene og kundene, grunnet lavere pris og enklere produksjonsrutiner.

Avgjørelsen vil gjelde alle filmer distribuert av Paramount Pictures, Dreamworks, Nickelodeon Movies og MTV Films. Tidligere har også Universal Studios valgt å kun støtte HD DVD, mens Warner Brothers gir ut filmer på begge formatene.

Selv om Paramount nå velger å droppe Blu-ray, er det fortsatt Sony og Blu-ray som har bredest støtte. Tre av de seks store filmselskapene, Sony, Disney og 20th Century Fox, støtter utelukkende Blu-ray. Enn så lenge selges det to Blu-ray-filmer for hver solgte HD DVD-film.

Ikke bare er Paramounts avgjørelse et nederlag for Sonys Blu-ray-avdeling, det kan også skade salget av selskapets Playstation 3-konsoller. Med færre tilgjengelige filmer på Blu-ray er det meget mulig at mange kunder vil tenke seg om litt ekstra før de legger ut 500 dollar for konsollen.

LES OGSÅ: Svakt resultat for Sony