Påskens apper for både store og små

Påskens apper for både store og små

Nytte og tidsfordriv i ferien til iPhone og iPad.

I anledning påsken har vi samlet sammen en rekke apper som kan komme godt med i påskeferien, uansett om du har reist på fjellet eller ikke.

Nytte

Sjekke været kan du gjøre på iPhone med NRKs app Yr.no (gratis).

Skal du være i nærheten av Oslo i påsken kan Skiforeningens iMarka (gratis) være til nytte ved planlegging av skiturer i og rundt ditt område. Hvis det er noe snø igjen, vel å merke. Og med appen Smøretermometer (7 kroner) kan du få hjelp til å velge riktig skismøring.

Skal du ut på tur, kan det for øvrig være lurt å ha med seg en app som Nødtelefon (11 kroner). Nødappen har flere funksjoner, du kan blant annet ringe 113 med et tastetrykk, eller sende tekstmelding til en venn med koordinater over hvor du befinner deg dersom du er i en nødsituasjon.

Hygge

Til påskefrokosten kan du kanskje få bruk for Egg Timer (gratis) som hjelper deg å koke egget nøyaktig slik du (og resten av familien) vil ha det.

Er du avhengig av radio til morgenkaffen byr radioappen TuneIn Radio (gratis) på over 50 000 kanaler, og selvsagt alle de store norske.

Har du iPad og liker du å lese nyheter på morgenkvisten, kan VG+ eller Aftenposten være et mer praktisk alternativ enn å måtte ta turen til nærmeste kiosk eller butikk for å kjøpe aviser der. VG Helg byr for øvrig på en gratis påskespesial med 50 sider med quiz, påskekrim og reportasjer.

Moro

For den yngre garde finnes det mye morsomt for både iPhone og iPad, og ikke nødvendigvis bare spill. La barna være kreative med den morsomme klistremerkeboken ClickySticky Easter (6 kroner for iPad) eller fargeleggingsboken Color Me !!! Easter (gratis for iPad).

Spillet om harepusen Josefine i Josefine Jungelskatten (finnes i både gratis- og betalversjon for iPhone og iPad) vil antagelig også slå godt an blant de minste.

Hva gjelder øvrige spill finnes det mange kjente hytteklassikere til både iPad og iPhone, for eksempel Yatzy (gratis), Chinese Checkers (gratis) og Ludo Board Game (gratis).

Angry Birds Space (fra 7 kroner) er for tiden det mest populære spillet på App Store, og er definitvt et friskt pust dersom du har gått lei av den gamle varianten. Denne gangen foregår alt i verdensrommet. Kan du din fysikk?

Tap The Frog 2 (fra 7 kroner) er også en fersk oppfølger til det froske-orienterte spillet som tester hvor kjappe fingre du har. Er du mer av den tenkende typen, kanskje du heller bør teste ordkunnskapene dine mot en venn i Wordfeud (gratis)?

For hele familien kan Monopoly for iPad (55 kroner) være midt i blinken, men merk at spillet ikke kommer i norsk versjon.

OBS: Husk at selv om noen av appene finnes for både iPhone og iPad, så kan det hende at versjonene må lastes ned eller kjøpes separat. Det gjelder blant annet Angry Birds Space og Tap The Frog, som kommer i en dyrere HD-versjon spesielt for iPad.

Hvilke apper tar du med deg på påskeferie i år? Legg igjen en kommentar i feltet nedenfor!