Påskens apps for både store og små

Påskens apps for både store og små

Nytte og tidsfordriv i ferien til iPhone og iPad.

I anledning påsken kommer vår ukens apps-spalte med en vri. Vi har samlet sammen en rekke apps som kan komme godt med i påskeferien, uansett om du har reist på fjellet eller ikke.

Nytte

Sjekke været kan du gjøre på iPhone med Yr.no (gratis). Skal du være i nærheten av Oslo i påsken kan Skiforeningens iMarka (gratis) være til nytte ved planlegging av skiturer i og rundt ditt område (hvis det er noe snø igjen, da).

Eller kanskje du har lyst til å ta med familien ut på såkalt geocaching? Ikke hørt om det, sier du? Les mer om GPS-skattejakt på iPhone her.

Skal du ut på tur, kan det for øvrig være lurt å ha med seg en app som Nødtelefon (11 kroner). Nødappen har flere funksjoner, du kan blant annet ringe 113 med et tastetrykk, eller sende tekstmelding til en venn med koordinater over hvor du befinner deg dersom du er i en nødsituasjon.

Hygge

Til påskefrokosten kan du kanskje få bruk for Egg Timer (gratis) som hjelper deg å koke egget nøyaktig slik du (og resten av familien) vil ha det.

Er du avhengig av radio til morgenkaffen kan radioappen RealRadios Norge (11 kroner påsketilbud) gi deg mer enn 150 norske radiokanaler.

Har du iPad og liker du å lese nyheter på morgenkvisten, kan VG+ (gratis) eller Aftenposten (gratis) være et mye enklere alternativ enn å måtte ta turen til nærmeste kiosk eller butikk og kjøpe aviser der. Kulturinteresserte iPad-brukere bør sjekke ut Aftenpostens nye kulturmagasin, Aftenposten K (selve appen er gratis, men du må betale per magasin).

Moro

For den yngre garde finnes det mye morsomt for både iPhone og iPad, og ikke nødvendigvis bare spill.

La barna få være kreative med den morsomme klistremerkeboken ClickySticky Easter (6 kroner) for iPad, eller fargeleggingsboken Color Me !!! Easter (gratis) for iPad.

Hjelp til å male påskeeggene kan dere for øvrig få på iPhone med Egg Dyeing 101 from Martha Stewart Living (6 kroner).

Spillet om harepusen Josefine i Josefine Jungelskatten (finnes i både gratis- og betalversjon) vil antagelig også slå godt an blant de minste.

Hva gjelder øvrige spill finnes det mange kjente hytteklassikere til både iPad og iPhone, for eksempel Yatzy (gratis), Chinese Checkers (gratis) og Ludo Board Game (gratis).

Angry Birds Seasons (fra 6 kroner) har selvsagt blitt oppdatert med nye brett til påske. For hele familien kan Monopoly for iPad (55 kroner) være midt i blinken, men merk at spillet ikke kommer i egen norsk versjon.

OBS: Husk at selv om noen av appene finnes for både iPhone/iPod touch og iPad, så kan det hende at versjonene må lastes ned eller kjøpes separat. Det gjelder blant annet Angry Birds Seasons, som kommer i en egen (og dyrere) HD-versjon spesielt for iPad.

Hvilke apps tar du med deg på påskeferie i år? Legg igjen en kommentar i feltet nedenfor!