Pass deg for influensa-spam

Spammere spiller på frykt for fugleinfluensa.

Sikkerhetsselskaper varsler om epost som prøver å selge Tamiflu. Tamiflu er et middel mot influensa, og har blitt svært ettertraktet etter mange medieoppslag om fugleinfluensa.

 

Ifølge blant andre Sophos sendes det nå ut masse-epost med tilbud om Tamiflu, som leder til falske websider. Også det farmasiselskapet Roche advarer mot falske produkter.

 

Ikke interessert

 

- Alle pc-brukere kjenner til tilbud om Viagra og finansielle tjenester. Men dette er noe nytt, for vanlig medisin selges ikke gjennom slike internettsider. Spammere har ikke vært interessert i helse, sier en ekspert i Sophos.

 

Produktene som eventuelt selges på Tamiflu-sider er falske og ubrukelige. Det er uklart om det i tillegg til salg av falske produkter også er samlet opplysninger om personer eller kredittkort til andre formål.

 

Både spammere og virusmakere har ofte brukt sosiale virkemidler i sine eposter. Kjærlighet, sex eller spennende bilder virker ofte blendende på pc-brukere. I mange land har det vært et rush etter Tamiflu, også i Norge, melder Aftenposten.