Passerer to millioner solgte mobiler

Opplysninger fra Elektro- og Elektronikkbransjen viser at det trolig vil bli solgt mer enn to millioner mobiltelefoner i Norge i år. Det vil i så fall være 25 prosent høyere omsetning enn i fjor.
I det siste har flere medier antydet at omsetningen av mobiltelefoner kan komme opp mot to millioner i år. Nye tall fra EE-bransjen bekrefter dette.

- Etter første halvår var det omsatt langt over en million mobiltelefoner i Norge. Mye tyder på at omsetningen vil være omtrent like stor resten av året. Derfor tror vi at det vil bli solgt mer enn to millioner mobiltelefoner i Norge i år, sier informasjonssjef Erik Andersen i EE-bransjen.

Det er i så fall 25 prosent flere enn i fjor.

Ved begynnelsen av året antok EE-bransjen at omsetningen i år ville bli den samme som i fjor, 1,66 millioner telefoner. Årsaken er først og fremst at det nye mobilnettet UMTS ikke blir satt i gang ennå og at det derfor ikke kommer telefoner med den nye teknologien i markedet.

- Vi er overrasket over at omsetningen likevel fortsetter å vokse. Hvis det blir solgt mer enn to millioner mobiltelefoner i år, betyr det at det nå bare går litt over to år for hver gang folk i gjennomsnitt bytter telefon, sier Andersen.

60 prosent med kamera

En av årsakene til den stadig raskere utskiftingen, er at folk tar i bruk nye muligheter i mobiltelefonene. Tallene fra EE-bransjen viser at hittil i år har nesten 60 prosent av mobiltelefonene som er solgt innebygd kamera, og mer enn 90 prosent kan sende og motta mms-meldinger.

En av verdens ledende fotoprodusenter har spådd at mer enn halvparten av alle amatørbilder vil være tatt med kameratelefon i 2007.

- Antall sms-meldinger øker raskt. Dette viser at interessen er stor for å ta de nye mulighetene i bruk. Med mobiltelefonen får folk helt nye måter å ta bilder på. De har et fotoapparat med seg overalt de er og tar bilder av det de opplever. Bildene deler de med andre i samme øyeblikk de er tatt, sier Andersen.