Patentsak-tap krever Office-oppgradering

Microsoft ble dømt nord og ned i en patentsak og må fjerne den patentbelagte programvaren. Kundene må oppgradere Office og Access.

Mandag denne uken begynte Microsoft å gjøre sine kunder oppmerksomme på at de må patche storkunde-installasjoner av Office Professional 2003 og Access 2003 med Service Pack 2. Storkunder med nye installasjoner av Office XP Professional og Access 2002 må installere en spesiell fiks, ifølge Microsoft.

Bakgrunnen for dette er at en rettsinstans i California i juni beordret Microsoft til å betale den guatmalanske oppfinneren Calos Armando Amado 8,9 millioner dollar for brudd på hans 1994-patent på programvare som overfører data mellom regnearket Excel og databasen Access ved hjelp av et enkelt regneark.

Gjelder ikke alle

Retten bestemte også at Microsoft skulle fjerne den patenterte programvaren, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Nåværende storkunder med volumlisens-avtaler behøver ikke å foreta seg noe fordi de vil motta Service Pack 2 som en del av avtalen. Alle kunder kan dessuten laste ned Service Pack 2 eller patchen.

- Vi forstår at dette vil skape problemer for en liten andel av våre kunder og er klare til å jobbe sammen med dem for å gjøre problemene så små som mulig, sier produktsjef Sunny Jensen Charlebois i Microsoft.