Pc blir dårligere butikk

Pc blir dårligere butikk

Vi blir vant til biligere pc-er.

Det vil være et godt år for pc-salg i 2005, tror analyseselskapet Gartner i en mandag kunngjort rapport. Ifølge selskapets beregninger vil det selges 12,7 prosent flere pc-er i år enn i fjor.

 

Fortjenesten vil derimot ikke følge med den store omsetningsveksten. Ifølge Gartner øker omsetningen i år med bare 0,5 prosent. Dette skyldes på at prisene på pc-er har falt mye i siste tiden.

 

Lite omsetningsvekst

 

I alt vil det selges 206,6 millioner pc-er, spår Gartner.  Forbrukerne betaler 202,7 milliarder dollar for pc-ene, altså bare en halv prosent mer enn i fjor.

 

Trenden vil fortsette også neste år. Ifølge Gartners beregninger vil det kjøpes ytterlige 10,5 prosent flere pc-er i 2006 enn i år, men omsatt i penger vil det bety bare 0,4 prosent flere kroner i produsentenes lommebok.

 

Vil kjøpe billig

 

- Forbrukerne har blitt vant til lave priser og forventer også neste år billige pc-er, skriver analyseselskapet i rapporten.

 

Gartner spår at trenden til bærbare pc-er fortsetter å vokse neste år. Det er gode nyheter for pc-produsentene, på bærbare pc-er er det forholdsvis bedre marginer enn på stasjonære pc-er, selv om prisene også presses nedover i dette segmentet.