Pc-salget opp 11 prosent

Pc-salget opp 11 prosent

Det globale pc-salget er på vei opp, selv om tredje kvartal likevel ikke nådde helt opp til forventning.

Ferske tall i regi av IDC viser at det globale pc-markedet vokste med 11 prosent i tredje kvartal i år, sammenlignet med tilsvarende periode for ett år siden.

Svakere enn ventet

Til tross for svakere utvikling i enkelte segmenter, blir utviklingen generelt beskrevet som positiv - selv om perioden kom inn noe under hva analytikerne hadde forventet for perioden. Den registrerte kvartalsveksten ligger fremdeles tre prosentpoeng lavere enn hva analytikerne hadde regnet med.

Etter en heller svak start på kvartalet, sørget en innspurt i løpet av september for at kvartalet ble avsluttet positivt. Rimeligere pc-komponenter og fremgang i forretningssalget er blant forklaringsfaktorene som trekkes frem.

Apple nr. 3 i USA

Statistikken viser at Apple kan notere seg 24 prosent vekst i det amerikanske salget, noe som betyr at Apple nå er den tredje største maskinleverandøren i det amerikanske markedet. Med nær to millioner solgte enheter sikret Apple for første gang en markedsandel på over ti prosent for sine Macer.

Les også: Mac-opptur i USA

HP størst

Selv om Apple seiler i medvind på det amerikanske markedet, er det fremdeles et godt stykke igjen til toppen, hvor HP, Dell og Acer dominerer listene. På global basis er det HP som leder an med en markedsandel på 17,6 prosent, etterfulgt av Acer med 13,1 prosent og Dell med 12,4 prosent.

Totalt ble det solgt 89,7 millioner enheter på global basis i tredje kvartal, noe som er 8,9 millioner enheter mer enn på samme tid året før.

Sterke Intel-tall

I går la prosessorgiganten Intel sine kvartalstall på bordet. Til tross for resultatvarselet selkapet la frem i begynnelsen av september, la Intel en omsetning på over 11 milliarder dollar på bordet. Intel kunne også rapportere om en bunnlinje som nær ble doblet i perioden.

Les også: Sterke kvartalstall fra Intel

I dag slipper rivalen AMD sine tall.