Nærbilde fra Algoriddim Deejay Pro

Photoshop i aksjon.

Nattklubb-modus.

Microsoft Office for Mac.

Microsoft Office for Mac.

Microsoft Office for Mac.

Microsoft Office for Mac.

Touch Bar på nye MacBook Pro (sent 2016).

Final Cut

Keynote

Mail

Bilder (Photos)

Safari

Keynote

Slik virker Touch Bar

Apples nye MacBook Pro har en liten OLED-stripe over tastaturet med kontekstuelle svarveier til kommandoer, tekst, fargevelger, bildeforhåndsvisning, emoji. Se bilder i galleriet.

Apple presenterte i forrige uke siste iterasjon i MacBook Pro-familien. Og det som virkelig står frem er nye Touch Bar.

Touch Bar er en liten OLED-list som sitter over tastaturet der funksjonstastene på en notebook sitter idag. F-tastene forsvinner ut med badevannet, men den gode nyheten er at macOS gir deg alle funksjonstaster tilbake som en berøringssensitiv flate som i tillegg også kan tilrettelegges og at den tilpasser seg den aktive applikasjonen.

No escape

Esc-tasten vil dermed ikke forsvinne helt, men gå over til å bli en soft-knapp. Åpner man Photoshop så vil hurtigvalg og kortkommandoer bli aktivert, eller verktøysinnstillinger og fargevelger - alt etter som.

Adobe Photoshop, som blir allment tilgjengelig i løpet av en måned eller to, er klar med programvaretilpasninger for å dra full nytte av Touch Bar. Det samme gjelder - ikke overraskende - for Apples egne iWork-applikasjoner (Pages, Numbers og Keynote) i tillegg til Safari, Bilder, Final Cut Pro X, FaceTime, GarageBand og iMovie med flere.

Men også Microsoft er på banen med Touch Bar-støtte under Office for Mac. Dette gjelder både Word, Excel, Skype og Powerpoint. Formodentlig også Outlook.

Pop

Det gjenstår å se hvor stor utbredelse og popularitet denne unike maskinvaren får etterhvert som maskinen kommer i hende på sluttbrukere. Maskinene har fått ben å gå på og har leveringstid på rundt en måned. 

I mellomtiden kan du sjekke ut en promo-video fra Apple nedenfor samt bla i billedgalleriet for nærbilder øverst. Kilde: Microsoft

PC-er