PCIe 3.0 kommer i november

PCIe 3.0 kommer i november

Den nye PCIe-standarden er klar i november. Noen produkter skal være ute allerede tidlig i 2011.

PCI Special Interest Group slapp i midten av august versjon 0.9 av spesifikasjonene til siste utgave av PCI Express-grensesnittet.

Nå har gruppen annonsert at grunnspesifikasjonene for den nye standarden skal være klare i november, skriver EE Times. I tillegg kommer en evalueringsperiode på 60 dager før gruppen regner med å kunne lansere en endelig versjon av spesifikasjonene.

PCI Express 3.0 vil ha en maksimal overføringshastighet på en gigabit eller åtte gigatransfers per sekund, en dobling av båndbredden fra versjon 2.0.

Det skal gi en rekke nye produkter med raskere overføringshastighet i 2011.

Storlansering neste høst

Ifølge PCI Special Interest Groups styreformann Al Yanes vil produkter basert på den nye PCI Express-standarden typisk være tilgjengelig på markedet omtrent ett år etter at spesifikasjonen er ferdigstilt, altså neste høst.

Enkelte selskaper vil imidlertid rulle ut produkter allerede tidlig neste år. Blant annet forventer Mellanox Technologies å lansere en versjon av sine 40-gigabits Infiniband-adaptere med PCIe 3.0 før juni.

Intel har på sin side annonsert støtte for PCIe 3.0 i de sine Sandy Bridge-prosessorer til servere, som skal være på markedet innen utgangen av 2011. PCIe 3.0 vil også brukes i kommende fireporters 10-gigabits og nestegenerasjons 40-gigabits ethernet-brikker, i tillegg til i grafikkort og solid state-lagring (ssd).

PCI SIG forventer ikke å kunne fullføre en spesifikasjon for testing av PCIe 3.0-produkter før slutten av neste år.