Peoplesoft åpner døra for Oracle

Peoplesoft åpner døra for Oracle

Hittil har det vært full motstand, men nå er styret i Peoplesoft villige til å snakke med Oracle om en avtale, gitt at prisen er riktig.
Det sa et medlem av Peoplesoft-styret tirsdag. I vitneboksen sa Peoplesoft-direktør Steven Goldby at hvis prisen er riktig, vil det være "stor sannsynlighet" for at en avtale mellom de to selskapene kunne inngås rimelig raskt.

Oracle har prøvd å kjøpe Peoplesoft i 16 måneder, og utfordrer to av Peoplesofts forsvarsverk mot oppkjøp, en såkalt "poison pill" og kundeprogram de mener er urettferdig. Kampen står i en rettssal i Delaware Chancery Court.

I sin første dag i vitneboksen sa Goldby at selv om den nylig avgåtte toppsjefen i selskapet, Craig Conway, smelte oppkjøpsdøra midt i fleisen på Oracle, gjorde ikke styret i Peoplesoft det samme.

- Vi signaliserte aldri at det ikke under noen omstendigheter ville være mulig at vi ble kjøpt opp av Oracle, sa Goldby ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Oracles stående bud er på 21 dollar per aksje noe som priser Peoplesoft til 7,7 milliarder dollar. Styret i Peoplesoft har hele tiden avvist budene fra Oracle, og kalt dem utilstrekkelige.

Sjefen sparket

Spekulasjoner om hvorvidt Peoplesoft nå er mer mottakelige for nye bud fra Oracle, toppet seg siste uke da toppsjef Craig Conway fikk sparken av styret basert på at de hadde mistet troen på hans evne til å lede selskapet.

Conway var meget steil i sin kamp mot Oracle.

- Vi vil aldri selge. Det er ingen betingelser og ingen pris som vil få oss til å selge, har Conway uttalt tidligere.

Oracle vant en seier forrige måned da en dommer i San Francisco avviste Justisdepartementets forsøk på å blokkere oppkjøpet basert på antitrustlovgivning. I forrige uke sa Justisdepartementet at de ikke ville anke avgjørelsen.

Siste hindring for Oracle er EU. Det spekuleres i om EU-Kommisjonen vil gi sin støtte til et oppkjøp. Dermed vil Oracle være store steg nærmere en overtakelse av Peoplesoft. Alt som skal til er nok et litt høyere bud, slik at alle kan komme fra det med æren i behold.