Peoplesoft får klarsignal

Det amerikanske justisdepartementet sier ja til fusjonen mellom Peoplesoft og J. D. Edwards. Samtidig forlenger Oracle tilbudsfristen for sitt oppkjøp av Peoplesoft.

Det amerikanske justisdepartementet har ingen innsigelser mot Peoplesofts oppkjøp av J. D. Edwards. Hvis alt går etter planen kan oppkjøpet gjennomføres senere denne måneden.

 

Toppsjefen i Peoplesoft, Craig Conway, heiser meldingen som gode nyheter. Sammeslåingen av de to selskapene vil dytte Oracle ned fra andreplassen i erp-markedet.

 

Men Oracle gir ikke opp sin kongstanke om å kjøpe Peoplesoft. Utgangspunktet var å sluke Peoplesoft før de fusjonerte med J. D. Edwards. Dette kan nå se ut til å ryke.

 

-- Vi er fremdeles klare for å kjøpe Peoplesoft, med eller uten J. D. Edwards, sier talsmann Jim Finn i Oracle, ifølge IDG News.

 

For å underbygge sine ord har Oracle for andre gang forlenget budfristen på selskapet. Budet er på 19,5 dollar per aksje i kontanter, noe som priser Peoplesoft til 6,3 milliarder dollar.

 

Budfristen som går ut 1. juli ar blitt forlenget til 15. august. Sist fredag hadde eiere av 13,8 prosent av aksjene respondert positivt på Oracles bud.