Peoplesoft til Norge

Peoplesoft til Norge

Peoplesoft har gjort det bra i Sverige. Før nyttår skal ti-tolv personer ansettes og et nytt kontor åpnes i Norge.
Peoplesoft har nå flere større kunder i Norge, som Storebrand, If, Tandberg Data og Gjensidige. At disse trenger nærmere oppfølging er en av grunnene ti nyetableringen.

-- Vi vil gjerne komme nærmere kunden med egne lokaler og gi dem bedre support. Vi har hatt stor vekst i Norden og vi ser at etableringen kan være med på øke volumet i Norge, sier lederen for den nordiske konsulentdelen i Peoplesoft, Magnus Axelsson, til Computerworld.

I 2003 økte Peoplesoft organisasjonen i Sverige med nye konsulenter og opplevde en omsetningsvekst der.

15 millioner

- De er akkurat det samme vi ønsker med Norge. Et utgangspunkt for oss er at hver konsulent omsetter for rundt 1,5 millioner kroner i året, sier Axelsson.

Med 10 til 12 nye mennesker på det nye Oslo-kontoret skulle dette anslagsvis bli en omsetning mellom 15 og 18 millioner.

-- De som mister omsetning når vi kommer er nok bare de svenske konsulentene som har betjent det norske markedet fra vårt kontor her i Sverige, sier Magnus Axelsson.

Steria er blant selskapene som er partner med Peoplesoft. De frykter ikke å tape omsetning når Peoplesoft kommer med eget norgeskontor:

-- Vi har hatt et langt samarbeid med dem og tror ikke de vil gå oss i næringen. Jeg ser heller på det som en styrking, svarer administrerende direktør Kjell Rusti i Steria.

Han forteller også at de har et tilsvarende samarbeid i Danmark hvor alt fungerer bra.

Oracle-strid

Internasjonalt er Peoplesoft i strid med Oracle, etter at sistnevnte kom med et fiendtlig bud på Peoplesoft. Dette skjedde etter at Peoplesoft fusjonerte med J.D. Edvards. Kampen handler om å være nummer to på forretningssystemer etter giganten SAP. (Se faktaboks).

Harald Løvvik i Oracle Norge vil ikke kommentere det nye kontoret spesifikt, annet enn at 8det er interessant med tanke på fremtiden8. Det ligger i kortene at han ser for seg at Oracle tar over Peoplesoft etter at den pågående rettsaken i USA er avgjort.

Peoplesofts mann avviser akkurat den tanken.

- Nei, dette blir ikke noe Oracle-kontor, sier Magnus Axelsson og ler.

-Vi skal på plass så fort som mulig og vi er oppe og går før nyttårsskiftet.