Peoplesoft viser gode takter

Oppkjøpsutsatte Peoplesoft har levert gode resultater i andre kvartal. Det er ikke veldig gode nyheter for Oracles toppsjef Larry Ellison.

Det har vært knyttet en viss spenning til resultatene fra Peoplesoft. Et svakt resultat ville gitt Larry Ellison mer bensin på det allerede brennende oppkjøpsbålet. Men dengang ei.

Peoplesoft omsatte for nesten 500 millioner dollar - en økning på tre prosent i forhold til året før. Bunnlinjen holdt seg rimelig stabil, og endte på 36,5 millioner dollar.

Lisenssalget falt med 15 prosent  kvartalet og tjenestesalget måte også tåle en liten nedgang. Dette ble oppveiet av vedlikeholdsinntektene som økte.

Toppsjefen i selskapet, Chris Conway, er fornøyd med utviklingen. Men resultatene ble lagt før Oracle kom på banen med sitt fiendtlige oppkjøpsfremstøt.

Sålangt har kampen mot Oracle kostet Peoplesoft 14 millioner dollar, ifølge IDG News. Ytterligere 10 til 12 millioner vil renne ut i inneværende kvartal.

Oracle hevder at Peoplesoft har nådd sine finansielle mål ved å kalle inn tjenster fra partnere og ved hjelp av "engangs-gimmicks". Conway benekter dette og hevder å ha fått 100 nye kunder i kvartalet.

Conway førte også ordkrigen mellom oppkjøpsrivalene videre.

-- Oracle-navnet har blitt synonymt med noe negativt. Dette er som alle store amerikanske filmer. Det handler om den store landeieren som prøver å tvinge den lille fra sin egen jordlapp. Men publikum holder som alltid med den svake parten.