Få nordmenn tar backup

Få nordmenn tar backup

Ny undersøkelse viser at få nordmenn har sikker kopi av bilder, videoer og annet verdifullt innhold.

Personlig innhold som bilder, videoer og dokumenter er verdifullt for de fleste av oss, og 7 av 10 mener at innholdet på pc-en er uerstattelig, skriver Microsoft i en pressemelding.

Tallene stammer fra en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Microsoft, blant tusen respondenter i perioden 7.-14. desember.

- Det er et paradoks at mange sier de er redde for å miste familie- og feriebilder, samtidig som relativt få tar backup. Med nye nettskytjenester er dette enkelt, sikkert og kostnadsfritt. Det lureste kan være å gjøre det til en vane å ta backup når man laster inn bilder og andre personlige data, sier Johanne Dahl Løvsland, ansvarlig for Windows Live hos Microsoft Norge.

1 av 3 tar aldri backup

Det finnes mange løsninger for å ta backup, og flere er svært enkle å sette opp. Likevel avslører altså undersøkelsen at så mange som 28 prosent, nesten en tredjedel, av de spurte ikke har tatt noen form for sikkerhetskopi av sine personlige data. Samtidig viser undersøkelsen at 8 av 10 mener det er viktig at de ikke mister personlig innhold på pc-en.

LES OGSÅ:

TEST: F-Secure Online Backup - Ubegrenset lagring hos F-Secure

PC World Norge abefaler selvsagt alle våre lesere å ta backup, og har også lansert vår egen backuptjeneste i nettskyen, PC World Sikker Lagring, for å bidra til at flere sikkerhetskopierer sine data.

Å ha personlig innhold lagret i nettskyen er et godt backupalternativ. De fleste pc-brukere mister nemlig data ved at de mister eller blir frastjålet pc-en, ifølge en sikkerhetsundersøkelse Microsoft gjennomførte i første halvår av 2010 (SIR 2010).

Også Microsoft anbefaler backup via nettskytjenester, og promoterer sin Windows Live SkyDrive. Denne tjenesten er gratis og byr på 25 gigabyte lagringsplass.

LES OGSÅ:

Sikker Lagring: Nå med PDF-arkiv

- Det finnes mange eksempler på at det ikke er godt nok å lagre personlig innhold på en ekstern harddisk som står ved siden av pc-en. Om du har innbrudd er det like sannsynlig at harddisken blir stjålet som at pc-en forsvinner, sier Johanne Dahl Løvsland.

LES OGSÅ:

Ta trygg backup hos PC World!