Personlig Suse-Linux i oktober

Suse Linux AG slipper sin nyeste versjon av operativsystemet Suse Linux 9.0 den 24. oktober. Systemet er myntet på hjemmebrukerne.
Den personlige versjonen vil selges for 50 euro - cirka 400 kroner. Den inneholder tre cd-er, en brukermanual og 60 dagers installeringssupport, ifølge selskapet.

Den profesjonelle versjonen vil selges for 90 euro (730 kroner), og består av fem cd-er, en dobbel dvd, en brukermanual, en administrasjonsguide og 90 dagers installeringssupport.

Operativsystemet er tilgjengelig i to versjoner: en for 32-bits prosessorer og en for AMDs nylig lanserte Athlon 64-bits prosessor. Den profesjonelle pakken for Athlon-prosessoren koster rundt 1.000 kroner.

Den nye versjonen tilbyr også enkel migrasjon fra Windows ved at den støtter NTFS (Windows NT filsystem). Søtte for dette filsystemet gir brukerne mulighet til å repartisjonere harddiskene på en enkel måte og gir mulighet til å kjøre Linux og på samme tid ha tilgang til Windows-klienten hvis og når det måtte være nødvendig, skriver IDG News Service.

Versjon 9.0 er basert på den Suse-optimaliserte Linux-kjernen 2.4.21. Med denne kjernen kan brukerne benytte seg av flere forbedringer fra 2.6-kjernen, inkludert forbedrede oppstartsrutiner, avansert lyd-arkitektur og bedre støtte for strømadministrasjon.

For teknologiske kraftbrukere inneholder også versjon 9.0 en testversjon av 2.6-kjernen.

Inkludert i Suse Linux 9.0 er den nyeste versjonen av KDE 3.1.4 grafiske brukergrensesnit og OpenOffice.org 1.1 suite av kontorapplikasjoner.