Philips pusher pc-er hos Elkjøp

Philips pusher pc-er hos Elkjøp

Ikke siden 1991 har Philips solgt pc-er i Norge. Men nå kommer det nederlandske selskapet for fullt inn i Elkjøps butikker.
Philips har inngått en avtale med britiske Dixons (som eier Elkjøp) hvor de skal selge seks forskjellige pc-modeller i deres butikker. Dette fører til at også Elkjøp nå for første gang får Philips-pc-er i sine butikker.

Selv om bærbare pc-er også er en del av avtalen mellom Dixons og Philips, vil det i Norden bare bli solgt stasjonære. Årsaken til dette er at Elkjøp vil begrense antallet modeller, siden bærbare må være tilpasset Nordens forskjellige språk og tastaturoppsett.

På spørmål om Philips nå vil gå inn på en bred lansering av pc-er, svarer Åke Johanson i Philips i Sverige:

-- Vi har inngått et tett samarbeid med Dixons. Om vi ønsker å gå bredere i distribusjonen senere, vet jeg ikke, sier han.

Johanson sier at Philips ikke har noen ambisjoner om å bli store på pc-markedet. Men at de gjør dette for å vise en tilstedeværelse i markedet.

-- Konsumentprodukter skal på internett. Og det er en del av vår visjon, Connected Planet, at man ikke kan se på enkeltprodukter isolert sett - men i et nettverk. Pc-en er viktig del i dette nettverket og dermed må vi være også her, sier Johanson.

Han understreker imidlertid at hele denne arkitekturen av forskjellige elektroniske produkter ikke krever at man skal ha alt fra en leverandør. Bilder, musikk og filmer kan problemfritt streames fra pc-en til tv og stereoanlegg, trådløst - uansett leverandør.

-- Standardene er lagt og man kan blande ulike leverandører. Likevel valgte vi nå å lansere pc-er, sier Åke Johanson.

Han forteller videre at det rett og slett er fordi de ønsker å vise at Philips er en totalleverandør til det elektroniske hjemmet.

-- I dag er det kunstig skille mellom it og brunevarer rundt i butikkene. Dette burde i langt større grad vært plassert sammen for å vise de integrerte mulighetene, avslutter Johanson.