Philips satser på Dell

Philips satser på Dell

I løpet av fem år skal Dell leverer pc-er, servere og tjenester til Philips Electronics for over fire milliarder kroner.
Målet til den hollandske elektronikk-giganten er å standardisere, integrere og optimalisere systemene og prosessene rundt selskapets pc-er i 60 land. Dell vil, i samarbeid med systemintegratorene Atos og Getronics, administrere datamaskiner, skrivere, kontornettverk og applikasjoner for 75.000 Philips-ansatte.

Fem-årskontrakten mellom Philips og Dell har en verdi på 700 millioner dollar, eller omtrent 4,3 milliarder kroner.

Avtalen viser at Dell er ferd med å få vind i seilene for sin satsning innen administrerte it-tjenester. Selskapets konsept er å installere og vedlikeholde datamaskiner og nettverk for en fast pris i måneden.

Dell og Philips samarbeider også på andre områder. Tidligere i år inngikk de to selskapene avtale om at Philips skal levere crt- og flatskjermer, lagringsenheter og nettverksutstyr til Dells datamaskiner.

Til gjengjeld er Dell Philips' foretrukne samarbeidspartner innen server- og datalagringsprodukter, arbeidsstasjoner og pc-er. Ifølge IDG News skal Dell også markedsføre og selge tilleggsutstyr fra Philips.