Philips tjener på døtrene

Philips tjener på døtrene

Det nederlandske konsernet Philips overgår forventningene og leverte et knallresultat.
Oppdatert 12.27: Philips kunne vise til et pangresultat på hele 1,17 milliarder euro (9,6 milliarder kroner) i tredje kvartal. Fortjenesten skyldes i hovedsak børsnoteringen av to datterselskaper, Navteq og Philips LCD.

Navteq lager progamvare for navigasjon, mens Philips LCD produserer flatskjermer. På børsnoteringen av Navteq tjente Philips 635 millioner euro og på Philips LCD 108 millioner euro, viser konsernets kvartaltall.

Omsetningen til Philips var litt lavere enn forventet, 7,23 milliarder euro mot 7,38 milliarder euro. Den lave omsetningen skyldes mest den svake dollarkursen, men selskapet sliter også i elektronikkmarkdet.

Philips sliter til tross for det gode resultatet med sine kjernedivisjoner i elektronikk. Børsen straffet selskapet for lite omsetningsøkning og kursen til Philips gikk ned på Amsterdam-børs.

I tredje kvartal 2003 hadde selskapet et underskudd på¨126 millioner euro, mye på grunn av omorganiseringskostnader. Toppsjef Gerard Kleisterlee er fornøyd og tror 2004 kan bli et av de sterkeste årene for Philips.