- Phishing i alarmerende vekst

En av fem har blitt utsatt for identitetstyverier og 80 prosent av all epost er spam.

En undersøkelse som sikkerhetsselskapet Trend Micro nylig gjennomførte, viser at trusselen fra phishing mot både private og bedrifter er i en alarmerende vekst.

For eksempel oppga 21 prosent av de spurte i undersøkelsen som hadde opplevd phishing angrep, at deres data var blitt ødelagt.
 
ITU - International Telecommunication Union, rapporterte i 2004 at 80 prosent av global e-post ble ansett å være spam. I takt med at spam øker, bør virksomheter vurdere proaktive løsninger på sikkerhetsproblemene i stedet for å utelukkende basere seg på tradisjonelle løsninger som innholdsfiltrering, mener Trend Micro.

Økt beskyttelse

Trend offentliggjør i dag en rekke utvidelser for deres gateway-baserte "messaging security". Blant utvidelsene er en ny SMTP epost-gateway som gir økt beskyttelse mot virus, ormer, spam, phishing og andre sikkerhetstrusler, skriver selskapet i en pressemelding.
 
Løsningen består av tre integrerte komponenter: En utvidet versjon av InterScan Messaging Security Suite, Trend Micro Spam Prevention Solution og Trend Micro Network Reputation Services.

Til sammen utgjør de tre komponentene ifølge selskapet et solid vern mot ulike former for trusler, blant annet ved sterkere anti-spam beskyttelse og mer omfattende support til messaging compliance.

Samlet vern

Løsningene er utviklet for å imøtekomme de voksende sikkerhetsproblemene med spam-relaterte phishing-angrep.

De tre løsningene omfatter InterScan Messaging Security Suite ( IMSS), med antivirus-teknologi, anti-spyware beskyttelse, messaging compliance og innholdsfiltrering og spambeskyttelse, Trend Micro Spam Prevention Solution ( SPS) som inneholder en sammensatt anti-spam maskin og enkelt kan integreres med IMSS, samt Network Reputation Services ( NRS) som blokkerer spam hos kilden før den kommer inn i nettverksmiljøet.

Tjenesten kommuniserer med en database som inneholder 1,6 milliarder IP-adresser som Trend Micro har klassifisert som "mistenkelige". 
Løsningene er tilgjengelig på det norske markedet fra 25. november i år.