Photoshop på nett

Photoshop på nett

Adobe har lansert første betaversjon av Photoshop Express. Test tjenesten her.

Photoshop Express er navnet på Adobes nye bildebehandlingstjeneste på nettet.

Løsningen er basert på Flash og går dermed an å benytte uansett hvilket operativsystem man kjører. Bildene som redigeres kan lagres direkte harddisk eller på Adobes servere, der hver bruker får gratis lagringsplass på to gigabyte.

– Det her er et produkt vi tror vil falle i smak for grupper som ofte benytter nettsamfunn som Facebook eller blogger siden de raskt vil kunne redigere og legge ut bilder de har tatt, for eksempel med mobilen, forteller Adobe-sjef Doug Mack til IDGs nyhetstjeneste.

Blant de enkle funksjonene er mulighet for å fjerne røde øyne og lage mindre versjoner av store bilder. Photoshop Express kan også benyttes for å sette sammen en lysbildeserie eller dele bilder med andre. Tjenesten tilbyr integrasjon mot Picasa, Photobucket og Facebook slik at du enkelt kan redigere bilder som er lastet opp på disse webstedene.

Treg i Europa

– Til tross for at produktet er helt nyutviklet, har vi hentet mange funksjoner fra Photoshop. Dette gjelder for eksempel redigering av røde øyne hvor fargene erstattes med ulike nyanser basert på en analyse av det enkelte bilde, forteller Mack.

Vårt forsøk på å laste opp en bildefil fra speilreflekskameraet Pentax K20D viste seg å være i meste laget for Adobes nye nettjeneste - i det minste for betaversjonen.

Adobe poengterer at betaversjonen som nå er tilgjengelig, først og fremst er tilpasset brukere i USA. Dette gjør at tjenesten kan oppleves som treg for oss som sitter på andre siden av Atlanteren. Når tjenesten er ferdig, skal den imidlertid være tilpasset alle markeder og støtte flere språk. Tidsrammen for når dette vil skje er ikke bestemt.

Her kan du teste Photoshop Express.

Tjenesten krever at du legger inn nyeste versjon 9 av Adobes Flash Player.