--Platebransjen bruker mafiametoder

--Platebransjen bruker mafiametoder

Nå slår fildelere tilbake og saksøker musikkbransjen for ulovlige mafiametoder.
Den amerikanske platebransjeforeningen, RIAA (Recording Industry Association of America ), bruker mafiametoder i sin kamp mot brukere av fildelingstjenester. Det mener Michele Scimera, en av flere hundre personer som er saksøkt av RIAA.

Ifølge Scimeras advokat er metodene RIAA bruker i strid med amerikansk lov. Det finnes regler i amerikansk lovgivning som er ment å beskytte enkeltpersoner mot kriminelle organisasjoner som bruker trusselmetoder for å forsøke å hindre at en sak blir ført for retten.

Det RIAA gjør ifølge Scimera, er å true med dyre med tunge rettsprosedyrer som de saksøkte ikke har råd til, og dermed tvinge dem til å legge seg flat før det kommer til en rettssak.

-- Det er en skremselsstrategi å true folk, og det har ført til at de fleste gir seg i stedet for å kjempe imot, sier advokaten til nettavisen Cnet.

Den amerikanske musikkbransjen angriper såkalte peer-to-peer-brukere hardt. Ifølge bransjen lages det ulovlige kopier av musikk (og film) som er beskyttet av åndsverksloven.

Dermed mener RIAA at artistene mister inntekter. RIAA jobber for å gjøre fildeling lovstridig og prøver å skremme brukerne vekk fra såkalte peer-to-peer tjenester. Scimera er ikke den første som går til kamp mot RIAA, men hun er den første som betegner metodene som ulovlige ifølge anti-mafialovgivning.