Playboy-trøbbel for Google

Playboy-trøbbel for Google

Google-gründerne ga et intervju i det amerikanske puppebladet Playboy. Nå er børsnoteringen i fare.
Larry Page og Sergey Brin startet Google-eventyret for seks år siden. Søkemotoren er et av de få vellykkede dotcom-prosjektene som overlevde dotcom-krasjet. Page og Brin var ikke bare smarte teknologer, de skjønte både teknologi, utvikling og markedet. Men denne gangen har de to unge forretningsmennene feilberegnet situasjonen.

Page og Brin har gitt et eksklusivt intervju i septembernummeret av mannebladet Playboy. Bladet er allerede i kioskene fra fredag, med andre ord, før Googles børsnotering. Og det er ikke lov. Før en børsnotering skal et selskap ha en "stille periode" der de ikke går ut i mediene med informasjon og planer for selskapet.

Det amerikanske kredittilsynet (SEC - security and exchange comittee) er ikke særlig fornøyd med utspillene til de to i bladet. I verste fall kan SEC pålegge Google å utsette børsnoteringen, som er nøye planlagt i flere måneder.

- SEC har laget regelen om en stille periode nettopp fordi selskaper ikke skal ha innflytelse med rykter. I denne perioden dreier det seg bare om fakta. Dermed er et intervju ikke ønskelig på dette tidspunktet, sier David Menlow i IPO Financial Network.

I intervjuet snakker Page og Brin åpent om Google og Googles planer. Blant annet er de to inne på temaet om å selge seg ut av Google. Page svarer:

-- Nei. Vi tror vi er viktige for selskapet, og vi har bestemt oss å fortsette lenge fremover. Vi liker å være uavhengig.

Ansatte i Google har prøvd å utsette intervjuet i Playboy, men har ikke klart å overbevise puppebladet.

Analytikerne mener at SEC sannsynligvis lar være å gripe inn.