Playstation 3 blir forsinket

Playstation 3 blir forsinket

Det som skulle vært Sonys store vårslepp er utsatt til november.

Sony Computer Entertainments (SCEI) Playstation 3 kommer i butikkene først i november, opplyste selskapets toppsjef Ken Kutaragi onsdag.

Det blir den første versjonen av spillflaggskipet som slippes i Japan, Nord-Amerika og Europa samtidig.

Sony har som mål å produsere en million enheter av spillkonsollen i måneden, opplyste Kutaragi. Sony venter å ha rundt 6 millioner konsoller ute i markedet i mars 2007.

Inntil i går den offisielle insstillingen fra Sony at Playstation 3 skulle være markedsklar i vår. Men forsinkelsen kommer ikke overraskende. Ryktene i spillindustrien har gått lenge.

Ifølge Kutaragi skyldes forsinkelsen at det har gått tregt med utviklingen av nøkkelstandarder relatert til kopibeskyttelse for høydefinisjonsvideo, og til grensesnittet mellom konsoll og tv.

Nå er uklarhetene ryddet av veien, og det er dermed mulig å fastsette slippdatoen til november.

Kutaragi forsikrer dermed den amerikanske handelsstanden om at produktet blir klart til Thanksgiving, mens store deler av resten av verden kan vente seg massivt PS3-trykk før jul.

Kopivern?

Kopibeskyttelsen, Advanced Access Content System (AACS), utvikles av åtte selskaper, derinblant Sony. En foreløpig versjon av AACS ble annonsert tidligere i mars, og er beregnet på de første Blu-ray-platene.

Spørsmålet er om kopibeskyttelsen vil holde mål. Norske Jon Lech Johansen har allerede lovet å knekke AACS-koden, så fort den blir tilgjengelig.

60 GB harddisk

Kutagari forsikrer at Playstation 3 vil være "bakover-kompatibel" med innhold for både Playstation og PlayStation 2.

Den nye konsollen vil også ha støtte for Blu-ray-formatet og for alle tv-oppløsninger, og for "full HD" og den siste versjonen av HDMI (High Definition Multimedia Interface).

Konsollen har bredbåndsoppkobling, støtte for trådløsnett og en harddisk på 60 gigabyte.

Les også: Blu-ray sikker på seier