Plonk! En ledning mindre!

Plonk! En ledning mindre!

TEST: Med et trådløst headsett kan du lytte til musikk uten å tenke på den fordømte kabelen. God lyd er det også.
Logitech har basert sitt nye trådløse headsett på Bluetooth, men siden både sender og mottaker er inkludert, vil det fungere med alle lydkilder som har en standard minijack-utgang for lydsignaler.

Vi har testet headsettet mot en rekke lydkilder, som mp3-spillere, lommeradioer og rett mot pc-ens lydkort. Best lydkvalitet ble det ikke overraskende med et high-end lydkort fra Creative, så her gjelder nok prisnippet om søppel inn, søppel ut.

Headsettet fungerte også utmerket sammen med Walkman-telefonen w800i fra Sony Ericsson. Lydkvaliteten kom ikke opp mot den de andre lydkildene leverte, men det ble likevel enormt mye bedre enn i de mikroskopiske høyttalerne som følger med denne telefonen.

Vi var fornøyd med opplevelsen både på togreiser og på kontoret, senderen har en rekkevidde på rundt ti meter. På høyre hodetelefon sitter det volumknapper slik at man ikke er avhengig av lydkildens egne kontroller.

Kan forbedres

Denne dingsen løser et stort problem og tilbyr en god lydopplevelse. Men når den koster godt over tusenlappen ville vi ønsket oss enda litt mer, for dette produktet har stort forbedringspotensial.

Lyden kunne vært enda bedre og det kunne kanskje vært tonekontroller i tillegg til volum. Fysisk sett er dette headsettet stivt og uregjerlig slik at man raskt savner justering av både nakke- og ørebøylene. Selve "ørevarmerne" kunne også vært litt mer behagelige på øret, og sendeenheten kunne gjerne vært litt mindre og lettere.

Headsettet kan ikke foldes sammen og ikke følger det med noe etui, så jeg håper bare jeg får glede av hodetelefonene en stund før hele greia brekker.

Produktet er ikke komfortabelt nok til at man kan ha det på seg hele tiden.