Politiet i Chicago vant it-pris

Politiet i Chicago vant it-pris

Politimennene i Chicago har umiddelbar tilgang til en database med over 8,5 millioner arrestasjoner og andre hendelser, alt fra sine biler.

Politiet i Chicago har vunnet CIO Magazines årlige pris for beste it-løsning. Politimennene i den amerikanske storbyen har umiddelbar tilgang til en database med over 8,5 millioner arrestasjoner og andre hendelser, alt fra sine biler.

CIO Computerworlds søsterpublikasjon i USA deler årlig ut en pris for beste og mest lønnsomme løsning i det amerikanske it-markedet. Fjorårets vinner ble nylig kåret, og det var Chicago Police Department (CPD) som stakk av med seieren.

Sammen med Oracle har politiet i Chicago utviklet en datavarehusløsning og en suite med applikasjoner. Polititjenestemennene har nå en krimdatabase med arrestasjoner og annen informasjon lett tilgjengelig fra bilene sine, for å hjelpe dem i kampen mot kriminalitet i Chicagos tøffe gater.

Hele it-prosjektet kostet 45 millioner dollar og tok tre år å utvikle. Men tilbakebetalingsevnen har vært formidabel. I følge CIO Magazine har CPD spart 88 millioner dollar i arbeidstidskostnader i perioden 2001 til 2003. Og mens den amerikanske kriminaliteten har vokst to prosent i perioden, har Chicagoes krimstatestikk vist en nedgang på hele 16 prosent.

Juryen bak prisen konkluderer med at it-prosjektet har senket kriminaliteten og spart liv i Chicago. Samtidig frykter kommentatorer for konsekvensene hvis et slikt omfattende it-system skulle falle i feil hender.