Politiet etterforsker Sonys drm-rootkit

Italiensk politi etterforsker nå Sony BMG etter at de har blitt anmeldt for å spre ondsinnet programvare.

Det er en italiensk organisasjon for digitale rettigheter (ALCEI-EFI) som hevder at Sony BMG bryter italiensk lov på flere punkter. De har nå anmeldt plateselskapet til politiet og oberst Umberto Rampetto ved Guardia di Finanza har nå tatt saken.

 

I anmeldelsen skriver ALCEI-EFI at programvaren som Sony har inkludert i et 20-talls musikk-cd-er skader brukernes pc-systemer og oppfører seg likt som ondsinnet programvare.

 

Hvis politiet finner noe kriminelt, vil de ta saken videre til retten.

 

ALCEI-EFI gir seg ikke med dette. Om et par dager tar de saken videre til EU.

 

Ironisk 

 

- Ironien i dette er at  presset fra forskjellige industrilobbyister har ført til rar lovgivning i Italia som behandler kopiering som en kriminell handling. Ved å spre virus-aktige anitkopieringsprogramvare har selskaper som Sony selv blitt kriminelle, sier ALCEI-EFI-represententen Andrea Monti til IDGs nyhetstjeneste.

 

Sonys rootkit, kalt XPC, har fått mye pepper de siste ukene etter at det ble oppdaget at programvaren skjuler filer på pc-ene til dem som har blitt rammet. XPC kan på denne måten dekke over eksistensen til ondsinnede filer som virus og ormer.

 

Antivirusselskaper som Kaspersky Labs og Sophos gikk hoderystende ut og fordømte Sony BMG. Nå har også Computer Associates klassifisert produktet som spyware og vil snart få sitt eTrust PestPatrol til å fjerne XPC fra kundenes maskiner.

Les også: Viruseksperter oppgitt over Sonys rootkit, Retter rootkit-flause, Jukser ved hjelp av rootkit