Politiet gransker Ventelo

Politiet gransker Ventelo

Forsvaret og Politiet gjør nå egne undersøkelser for å få klarhet i eierforholdene i Ventelo, som de to har skrevet store telekontrakter med. Thore Berthelsen (bildet) gikk av som norsk Ventelo-sjef før helgen.

I en oppsiktsvekkende artikkel i Dagens Næringsliv lørdag kom det fram at majoritetseierne i teleselskapet Ventelo er selskaper registrert på skatteparadiset Jomfruøyene.

Selskapene skal være styrt av eksil-nordmann og investor Conrad Clauson. Clauson fikk for noen år siden sparken i Credit Suisse for å ha drevet "butikk i butikken".

Ingen i Ventelo, heller ikke den akkurat avgåtte sjefen Thore Berthelsen, vil si noen ting som helst om hvem som står bak selskapet.

Ventelo ble for mange et kjent navn først i høst, da selskapet kjøpte opp bredbåndskometen Catch. De siste årene har selskapet skrevet store kontrakter med Forsvaret og Politiet.

- Vi vil mandag morgen bringe klarhet i om vi sitter med tilstrekkelig informasjon vedrørende eierforholdene i Ventelo, sier Birgitte Frisch, underdirektør i Forsvarets Logistikkinformasjon, til DN i dag.

Kan bryte avtalen

Politiet inngikk sist uke en kontrakt med Ventelo til en verdi av 150-180 millioner kroner. Lars Henrik Bøhler, direktør for Politiets data- og materielltjeneste, opplyser at etaten har undersøkt selskapets soliditet. Han ønsker oppklaringsmøter med det aller første, for å udnersøke alle sider ved kontrakten.

- Jeg vil understreke at vi ikke har signert kontrakten med Ventelo ennå, sier han til DN.

Det ser ut til å bli noen travle første dager på jobben for Ventelos nye administrerende direktør, Eirik Lunde, som begynte på fredag.