Politiet truer med sak mot politiet.net

Politiet truer med sak mot politiet.net

Mener sms-varsling av kontroller forveksles med politiets egen nettside.

Eierne av politiet.net trues med rettslige skritt dersom ikke domenenavnet overføres Politidirektoratet (POD), skriver Politiforum.no, nettavisen til Politiets Fellesforbund.

Politidirektør Vidar Refvik og kommunikasjonsdirektør Svein Holtan fra POD har skrevet brev til selskapet Easy Traffic med krav om at domenenavnet overføres snarest. Hvis brevet ikke besvares, trues det med rettssak.

- Det skal ikke være tvil om dette er politiet sitt domene eller ikke. Politiets identitet må ikke misbrukes. Publikum kan lett forveksle dette med politiets hjemmeside og profil, noe som også har vært tilfelle, sier Holtan til Politiforum.

Designdebatt

Politiet.net fronter en sms-tjeneste som varsler hvor det til enhver tid foregår fartskontroller i Norge. Tjenesten benytter seg av tips fra publikum for å varsle kundene, og over 2.000 personer følger tipsene på deres Facebook-side.

"I henhold til varemerkeloven paragraf tre må politiet anses å ha enerett til bruk av navn og symboler mv. som kjennetegner norsk politi, herunder domenenavnet www. politiet.net. Det er problematisk for politiet at www. politiet.net har grafiske og skriftmessige likheter med politiets offisielle internettside www.politi.no, slik den inntil nylig fremstod. Det vises her særlig til fonter og farger på overskrift og tekst, samt i forbindelse med hovedbildet på siden", heter det i brevet fra Refvik og Holtan.

Kontaktet advokat

Selskapet Easy Traffic, som står bak politiet.net, har nå kontaktet advokat.

- Dette er et sterkt merkenavn som har eksistert i 13 år. Vi får ikke henvendelser om at domenenavnet kan misforstås, folk skjønner at dette ikke tilhører politiet, sier markedsføringsansvarlig Martin Berntsen til Politiforum.

- Dessuten har politi.no et annet design på sine sider, sier han.

Det er ikke vanskelig å være enig med Berntsen i at nettsidene fremstår som ulike. Se Politiets hjemmeside her og Politiet.nets hjemmeside her.