Politisk bikkjekamp om BaneTele

Næringsministeren vil selge til Tormod Hermansen selv om budet er 200 millioner kroner lavere enn budet fra Ventelo. Styret vil gå og opposisjonen raser.

At sagaen om BaneTele skulle ende med en enkel salgsløsning, var det vel ingen som trodde. Nå er det i ferd med å toppe seg i salgsprosessen.

Dagens Næringsliv skriver at næringsminister Odd Eriksen har bestemt seg for salg av BaneTele til Bredbåndsalliansen, der partifelle Tormod Hermansen sitter som styreformann.

BaneTele-styret vil trekke seg hvis Eriksen trumfer igjennom sin vilje i salgsprosessen. Både de ansatte i BaneTele, et enstemmig styre og næringsministerens rådgivere er imot at BaneTele skal gå til Bredbåndsalliansen.

Ventelo på topp

DN skriver i dag at avisen er kjent med den strengt konfidensielle rangeringen av de tre selskapene i finalerunden i salgsprosessen:

Nummer en er Venteleo. Selskapet har et bud som ligger ca 200 millioner kroner høyere enn Bredbåndsalliansens bud. Nummer to er Hafslund, mens nummer tre er Bredbåndsalliansen.

Høyres tidligere næringsminister, Børge Brende, sier til DN at det virker som noen har noen har snakket sammen på kammerset og blitt enige om dette i forkant.

- Her har næringsministeren tydeligvis bestemt seg for Bredbåndsalliansen, og overkjører alle bare fordi han liker Tormod Hermansen, sier Brende.

Les også: BaneTele-sjefen går av

Få med deg: Ingen rødgrønn julenisse for BaneTele