Posisjonerer seg for dataanalyse

Posisjonerer seg for dataanalyse

Microsoft har gjort nok et oppkjøp og er i full fart på vei inn i markedet for forretningsanalyse.
Microsoft kjøpte nylig selskapet ActiveViews. Et lite selskap, men med stor strategisk betydning for programvaregiganten. ActiveViews leverer nemlig spørrings- og rapporteringssystemer som Microsoft planlegger og implementere i sin SQL Server Reporting Services. Teknologien gjør det mulig for sluttbrukerne å få tilgang til data lagret i databasene og gjøre spørringer og lage rapporter på disse.

Microsoft introduserte sin første versjon av Reporting Services i januar i år, og gjorde med dette det mulig å generere rapporter i selskapet databaseprodukt, SQL Server 2000. Den neste utgaven av SQL Server Reporting Service er forventet å komme sammen med SQL Server 2005 i første halvår neste år.

Teknologien til ActiceViews vil bli en del av fremtidige versjoner av SQL Server Reporting Services, men talsmenn for Microsoft som IDG News Services har vært i kontakt med, kunne ikke si om den kommer i første halvår neste år sammen med SQL Server 2005.

I forrige måned uttalte Microsoft at SQL Server 2005, også kjent under kodenavnet Yukon, er forsinket og ikke ville komme i år, men altså i første halvår av 2005. Men mye tyder på det med denne utgaven også vil ligge betydelige verktøy for dataanalyse. Microsoft viser med dette sin stadig klarere strategi om å bredde sin produktportefølje rettet mot bedrifter, som i tillegg til datanalyse også innebefatter kundebehandling- og forretningssytemer (erp).