Posisjonerer seg for toppjobben

Ementors Arne A. Jensen er sykemeldt på ubestemt tid. Nå pågår det en intern maktkamp om lederjobben i det skakkjørte it-selskapet. Jakten på toppsjefen er igang.
I Ementor er det klart at konsernsjef Arne A. Jensen slutter på nyåret, skriver dn.no. Etter det avisen forstår, er Ementor godt i gang med prosessen for å finne en erstatter for Jensen.

I it-selskapet har de interne kandidatene begynt å melde seg på. Konserndirektør Ole Morten Settevik sa til DN tirsdag at han vil vurdere jobben hvis han blir spurt. Også visekonsernsjef Steinar Sønsteby har flagget at han er kandidat.

Ifølge Finansavisen har det lenge vært bråk i Ementor, og Jensen ville sparke Sønsteby. Men det gikk som kjent andre veien. Også Ole Morten Setteviks skal ha vært involvert i Ementor-turbulensen.

Computerworld har tidligere trukket frem tidligere IBM-sjef Christian Thommessen og Håvard Larsen, tidligere TDC Norge, som kandidater til stillingen.

Frode Haugli, administrerende direktør i HP Norge, blir av mange trukket frem som en riktig kandiat for toppjobben i Ementor. Selv avviser han alle spekulasjoner med at han i dag har den mest spennende it-jobben i Norge.

Det vil likevel ikke komme som noen stor overraskelse hvis Haugli får og tar jobben. Å gå fra et amerikansk, rigid system til å kunne styre skuta helt selv og være ansvarlig for all strategi og gjennomføringen av den, vil fort kunne friste - i tillegg til en økonomisk kompensasjon.

Endre Rangnes gikk fra administerende direktør-jobben i IBM Norge til et lett nedkjørt EDB Business Partner for ca 1,5 år siden. Det finnes større overraskelser enn at Haugli vil gjøre noe tilsvarende.