Prater i telefonen under samleie

Prater i telefonen under samleie

Nordmenn innrømmer at de tar telefonen hvis den ringer midt i sex-akten.
Mobiltelefoner og trådløse hjemmetelefoner gjør at vi tilbringer stadig mer tid i telefonen. Samtidig blir vi stadig mer tilgjengelige og de som ønsker å nå oss forventer at vi svarer. Selv når vi har sex, velger enkelte å være tilgjengelig.

En omfattende undersøkelse om europeiske telefonvaner viser at fem prosent av norske brukere at de velger å svare innkommende telefonsamtaler samtidig som de har sex.

Svenskene topper denne statisikken. Her svarer åtte prosent at de ville tatt telefonen mens de hygger seg i senga.

Sosialantropolog Christina Rolfheim Bye hevder denne avsløringen kan forklares med at svenskene har et mer avslappet forhold til sex.

Undersøkelsen, som er utført av Siemens Mobile i Europa, avslører også en rekke andre mer eller mindre pussige telefonvaner.

Telefonkasting

Blant annet er polakker de som er de ivrigste til å kaste fra seg telefonen midt i en samtale. Hele 18 prosent av polakkene i undersøkelsen hevder å ha gjort dette.

Mens andre bruker telefonen som våpen. Russere, engelskmenn og italienere hevder de har slått noen med telefonen mens de har hatt en annen på tråden.

Frekke i røret

Telefonbruk bidrar også til at mange har lettere for å lyve og være frekke. Mange later som de er en annen enn det de er når de besvarer telefonen. I Polen har en av fem utgitt seg for å være en annen.

Det er heller ikke uvanlig å slenge på røret midt i en samtale. En av fire hevder de har gjort dette. I England er de verst. Her har over halvparten brutt forbindelsen midt i samtalen.

Engelskmennene er også de som prater mest. Hele 16 prosent svarte at de snakker i telefonen mer enn åtte timer per uke. I Norge er det bare en av femti som snakker så mye.

Tv-titting er den mest populære aktiviteten samtidig som man prater i telefonen. Hele 18 prosent hevder de kombinerer telefon-prating og tv-titting. I Norge er denne andelen 21 prosent.

Kona på tråden

De aller fleste bruker telefonen til å ringe sin kjære. Hele 36 prosent av de spurte mener de oftest ringer til sin ektefelle, samboer eller kjæreste.

Flere foretrekker imidlertid å snakke med sin mor. Femten prosent svarer de ringer oftest til sin mor, mens bare to prosent hevder de ringer mest til far.

Rundt 500 personer i hvert land har deltatt i undersøkelsen. Undersøkelsen ble gjennomført i 13 europeiske land.