Presser prisen for mobil e-handel

Et stavangerfirma vil halvere prisen for å installere systemer for betaling av nettkjøp med mobiltelefon.
For å implementere dagens løsning har bedriftene har bedrifter måtte punge ut med 50.000 kroner og oppover, som er økonomisk uoverkommelig for de fleste små bedrifter. Stavangerfirmaet Active Online Technology påstår at de tilbyr en tilsvarende løsning for 5.000, forutsatt at kunden har installert deres netthandelsløsning. Den koster 24.000 kroner.

-- Vi har utviklet en standardisert teknologisk løsning. Derfor blir det også billig, sier markedssjef Tore Ellefsen i Active Online.

Den enkelte bruker må inngå en avtale om mobil handel med Telenor Mobil. Med ny funksjon i sim-kortet er det bare å sette i gang. På nettsiden klikker man inn sitt mobiltelefonnummer, og velger om man vil betale med smartpay, bankkort eller kredittkort.

Tilbakemelding kommer til mobiltelefonen som sms-melding. Kunden bekrefter for kjøp og pris. Bruk av betalingssystemet forutsetter en personlig pinkode og digital signatur fra Zebsign.

-- Etter vår vurdering er betalingsgsløsningen sikker. Brukeren trenger ikke å oppgi bank- eller kredittkortnummer over nettet, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.