Prevas utvider i Norge

Prevas utvider i Norge

Prevas satser videre og starter ny virksomhet i Norge innen produktutvikling.

Det svenske selskapet Prevas leverer industrielle og it-løsninger og innebygde eller såkalte embedded-systemer.

Selskapet har spesialisert seg på å utvikle av løsninger der industrielle bedrifter kan være med på hele kjeden i produksjonen, fra idé til support og vedlikehold, og tilbyr også ferdige plattformer og moduler for rask tilpassing.

Prevas etablerte seg i Norge i 2007 gjennom oppkjøpet av Mikon, og konkurrerer her blant annet med Data Respons og Kitron. Nå ser selskapet store ekspansjonsmuligheter innen produktutvikling i Norge med Oslo som base.

- Vi har i lengre tid sett på mulighetene for ekspansjon innen produktutvikling i Norge. Nå har vi valgt å starte opp denne satsingen med egne krefter sier Jacob Norrby, ansvarlig for Prevas' satsing innen produktutvikling i Norge, i en pressemelding.

Til å begynne med vil virksomheten bestå av fire til fem medarbeidere, med mål om å vokse til 30 i løpet av tre år.

- Med denne satsingen i Norge tar vi et strategisk viktig skritt. Vi kan tilby alle våre eksisterende kunder i området nye tjenester, og vi når også ut til et nytt marked for Prevas, sier Geir Jåsund, Managing Director for Prevas i Norge.

Rekruttering av nøkkelpersoner til satsingen er gjort, og blant annet er Eivind Eriksen er ansatt som teamleder. Han kommer fra Teknologisk Institutt som gruppeleder for Elektronikk og instrumentering.