Blekk med laser-kvalitet

Blekk med laser-kvalitet

Synes du fargelasere er for dyre, tilbyr HP nå nye blekkskrivere med laser-kvalitet.

Hp fortsetter satsingen på blekkskrivere med laser-kvalitet, myntet på brukere på hjemmekontor eller i det som HP kaller «mikro-bedrifter».

Nå har to nye Officejet-skrivere fra HP sett dagens lys. Vi snakker om en A4- og en A3-skriver som er basert på blekkteknologi, men som skal gjøre det mulig for folk å sende fra seg sort/hvitt- og fargedokumenter med profesjonell laserskriver-kvalitet – uten å måtte investere i laserskriver.

LES OGSÅ: Kjøpeguide: Velg riktig skriver

- 40 prosent besparelse

HP hevder at skriverne gir laser-lignende utskrifter for 40 prosent lavere pris per side enn tilsvarende utskrifter fra laserskrivere – og med vesentlig mindre energiforbruk.

HP Officejet 6000 er en A4-skriver for denne delen av markedet og koster bare 1 395 kroner inklusive mva.

Den norske prisen på storebror HP Officejet 7000 Wide er ikke fastsatt ennå, men PC World tipper at den blir liggende på rundt 3 500 kroner inklusive mva. Vi snakker da om en skriver som håndterer dokumenter i opptil A3+-størrelse.

A4-skriveren Officejet 6000 kommer i salg nå i juni, mens A3+-skriveren Officejet 7000 Wide er ventet å komme i salg i august.

Opptil 33 sider i minuttet

Officejet 7000 Wide kan i utgangspunktet skrive ut dokumenter i en hastighet på opptil 33 sider i minuttet i sort/hvitt og 32 sider i minutter i farger. Ønsker man skikkelig laserutskrift-kvalitet på dokumentene, synker hastigheten til sju sider i minuttet i sort/hvitt og seks sider i minuttet i farger, regnet etter at første side er kommet ut.

LES OGSÅ: HP dv2: Vellykket mellomting?

For Officejet 6000-skriveren er hastigheten omtrent den samme, oppgitt til 32 sider i minuttet i sort/hvitt og 31 sider i minuttet i farger, mens utskrifter i laserkvalitet fås ut på sju sider i minuttet (etter første ark ut) uavhengig av om det er sort/hvitt eller farge.

De nye skriverne føyer seg til tre andre skrivere som er lansert i Officejet-familien tidligere i år: HP Officejet Pro All-in-One, HP Officejet Pro 8000 og HP Officejet 6500 All-in-One.

Les om: