Brother debuterer med LED

Brother debuterer med LED

Skriverprodusenten Brother lanserer nå sine første laserskrivere basert på LED-teknologi.

Under to separate lanseringer i november kommer Brother med en helt ny serie av fargeskrivere og multifunksjonsmaskiner. Serien består av to skrivere og tre multifunksjonsmaskiner.

Alle de fem nykommerne benytter LED-teknologi («Light-emitting diodes») i stedet for vanlig laserstrålesystem. – Målet har først og fremst vært å konstruere mindre og mer kompakte maskiner, sier salgs- og markedsdirektør Geir Langedrag hos Brother Norge.

20 prosent mindre

De nye Brother-maskinene skal være omtrent 20 prosent mindre enn tidligere modeller som det er naturlig å sammenligne med.

Frem til nå er det først og fremst OKI vi har forbundet med LED-teknologi. Også OKI har holdt frem kompakte maskiner som den største fordelen.

Hovedmålgruppen for de nye skriverne og multifunksjonsmaskinene fra Brother er småbedrifter og arbeidsgrupper på 1-5 personer. Arkkapasiteten er 250 ark, og det leveres ikke noen ekstra arkskuff til disse maskinene. Har man større utskriftsbehov, bør man velge modeller til litt høyere pris, fremholdt Brother.

Alle de fem nye maskinene fra Brother har en oppgitt utskriftshastighet på 16 sider i minuttet både i farger og sort/hvitt. Brother benytter en én-passteknologi som gjør at man får ut utskriftene like raskt enten de er i farger eller sort/hvitt. Flere av konkurrentene i dette segmentet har utskriftshastighet ned til bare fire sider i minuttet i farger, selv om de greier rundt 16 sider i minuttet i sort/hvitt.

Trådløst nett

To av nykommerne leveres med trådløs nettverksmulighet som standard. Dette gjelder skriveren HL3070 CW til 3 225 kroner inklusive mva., og MFC9320 CW til 5 950 kroner – sistnevnte er toppmodellen blant multifunksjonsmaskinene i serien. Alle de fem nye maskinene har Ethernet-tilkobling som standard.

Den rimeligste modellen er HL3040 CN, en rendyrket skriver til 2 725 kroner. Billigst blant multifunksjonsmaskinene er DCP9010 CN til 4 875 kroner. Deretter følger MFC91120 CN til 5 425 kroner.

De to toppmodellene på henholdsvis skriver- og multifunksjonssiden har usb-inngang og støtter dessuten Pictbridge-standarden for direkte utskrift fra digitalkamera.

Det er tøff priskonkurranse i segmentet for disse nye maskinene, men Brother hevder at deres modeller har særdeles gode spesifikasjoner til dette prisnivået å være, inkludert støtte for SSL, som gir kryptert overføring av utskriftsdata.

Alle de nye Brother-maskinene er miljøgodkjent med Energy Star og Blue Angel – sistnevnte skal være Europas strengeste miljøsertifisering.

Les om:

Print