Brother får egen motor

Brother får egen motor

Kampen om fargelaserkundene hardner til nå når Brother komme med sine første egenutviklede fargelasere.

MARBELLA, Spania (PC World Norge): Skriverleverandøren Brother er aggressiv som aldri før, og har allerede kapret betydelige markedsandeler i markedet for flerfunksjons blekkskrivere. Nå står fargelasermarkedet for små og mellomstore bedrifter for tur.

Brothers viktigste våpen er en egenutviklet fargelasermotor, som skal erstatte de OEM-løsningene Brother benytter på sine nåværende fargelaserskrivere.

Brother kjørte en forhåndsvisning av den først fargelasermodellen som er basert på Brothers nye teknologi, på selskapets første all-europeiske pressekonferanse, holdt her i Marbella.

- Egen-utviklet fargelaserteknologi vil gi bedre Brother-fargelasere, lover Toshikazu Koike, sjefen for Brothers skriver- og løsningsdivisjon. (Foto: Toralv Østvang)

«Brother = farger»

Den nye fargelaserserien, HL-4050-serien, vil formelt bli lansert på CeBIT-messen i Hannover i midten av mars, og fargelaserne er ventet å komme i salg til sommeren.

Pressevisningen i Spania tolkes som et tegn på mer aggressiv tilstedeværelse i markedet fra Brothers side i tiden som kommer.

Brother investerer nå over 5,7 milliarder kroner til forskning og utvikling som i stor grad vil være rettet mot fargeteknologi både på laser- og blekksiden. Det nye slagordet er «Brother means Colour» - «Brother betyr farger».

Multifunksjon også

Brother legger ikke skjul på at det også vil komme multifunksjonsmaskiner basert på selskapets nye fargelaserteknologi. Med tanke på selskapets sterke satsing på multifunksjon generelt er ikke dette overraskende. Faktisk er de nye fargelaserne som nå er vist, konstruert slik at det skal være lett å bygge inn multifunksjonalitet i dem. Fargetonerkassettene er montert i en uttrekkbar reol som vil gjøre det lett å bytte kassetter uten at en skanner/kopienhet på toppen av maskinen vil komme i veien.

- De største fordelene med at vi nå har egen fargelaserteknologi, er fleksibiliteten til å designe fargelaserskrivere som er bedre tilpasset markedets ønsker, og å produsere dem i volumer som er bedre tilpasset markedsutviklingen, sa sjefen for Brothers skriver- og løsningsvirksomhet, Toshikazu «Terry» Koike i et intervju med PC World Norge.

- Ikke minst gjør dette det lettere for oss å lage mer kompakte fargelasere og multifunksjonsenheter, tilføyde han.

Ikke billigst

Christian Storm, nordmannen som er sjef for Brother både i Norge og Sverige, fremholder at selv om prisen på den nye HL-4050-fargelaserserien ikke er bestemt ennå, er det ikke snakk om priser på nivå med de aller rimeligste fargelaserne på markedet, de som nå fås kjøpt for godt under 2000 kroner.

- De aller billigste fargelaserne er normalt dyrere i drift enn de som ligger noe høyere i pris, og vi satser på bedrifter som ser på totalkostnadene, ikke bare innkjøpsprisen, sier Storm.

Les om:

Print