Brother satser på størrelse

Brother satser på størrelse

Brother mener å vite at størrelsen på utskriften betyr noe. Det betyr fire nye skrivere i A3-formatet.

- Utskriftskostnadene på skriverne er like lave som proffe fargelasere, og det bør være interessant med tanke på de minste bedriftene eller til eget kontor, sier salgs- og markedsdirektør Geir Langedrag i en epost til IT-Bransjen.

Fire nye modeller

De nye A3-modellene til Brother heter MFC5895CW, MFCJ6710DW, MFCJ6710DW og MFCJ6910DW. I tillegg har de MFC5890CN som fortsetter fra dagens serie. Felles for de nye modellene er at de har trådløst nettverk.

- Brother lanserte verdens første kompakte A3 blekk multifunksjonsfargeskriver i 2008. Dermed ble det for første gang åpning for svært rimelig A3-utskrift i topp kvalitet for små og mellomstore bedrifter, sier Langedrag i en pressemelding fra selskapet.

Analyse blant brukerne

Brother gjennomførte nylig en analyse blant typiske skriverbrukere i små- og mellomstore bedrifter i seks europeiske land. Alle brukerne fikk en Brother A3 alt-i-ett skriver til test i åtte uker.

Resultatene av analysen viste først og fremst at A3-formatet åpnet brukernes øyne for nye bruksområder på en multifunksjonsmaskin. Særlig populær ble funksjonen for skanning til epost, hvor skriveren sender det innskannede bildet direkte videre uten bruk av pc eller mac som mellomledd.

Størrelsen teller

Geir Langedrag påpeker at blekkskrivere i A3-format til en overkommelig pris nå er en realitet for små og mellomstore bedrifter. Han viser også til forskningsresultater som viser at bedriften kan påvirke mer ved hjelp av A3-utskrifter.

En av Europas fremste psykologer på menneskers atferd, Richard Wiseman, har i sin forskning funnet ut at størrelse på utskriften har noe å si når det gjelder forretninger.

- Undersøkelsen viser tydelig at en bedrift kan påvirke mer med A3-utskrifter, og det er interessant at det er mulig å få hele selskapet til å virke større ved å forstørre et vanlig A4 heftet med 141 prosent, forteller Langedrag.

Fremstår mer fremgangsrike

I et antall kontrollerte eksperimenter ble folks respons og inntrykk fra en bedrifts presentasjon og annet trykt materiell studert.

Resultatene viste også at bedrifter som bruker visuelle hjelpemidler i A3-format under en presentasjon fremstår 21 prosent mer fremgangsrike, 13 prosent mer profesjonelle og 12 prosent større enn når det brukes materiale i standardformatet A4.

- Kunder assosierer større trykksaker med fremgangsrike bedrifter og vil derfor foretrekke å gjøre forretninger med disse, sier Richard Wiseman i en pressemelding.

Les om: