Brother vokser og fornyer seg

Brother vokser og fornyer seg

Brother er på banen med en serie nye blekkbaserte multifunksjonsskrivere.

Samtidig ser det ut til at Brother har greid seg bra gjennom finanskrisen og kommet seg styrket ut av den.

LES OGSÅ:

Brother debuterer med LED

- Vi gleder oss over at tallene for første halvår viser at den totale markedsandelen vår på det norske markedet er økt fra åtte til 11 prosent, sier salgs- og markedsdirektør Geir Langedrag i Brother Norge til PC World.

Seks mye modeller

De nye multifunksjonsmaskinene som nå er kommet i salg, er i alt seks nye fargeblekkmodeller fra 850 til 1500 kroner inklusive mva. Det dreier seg om kompakte multifunksjonsskrivere.

- Vi vet fra tidligere erfaringer at kundene etterspør kompakte multifunksjonsmaskiner. Disse nye modellene, der hverken papirskuff eller arkbrett i front tar ekstra plass ved utskrift, imøtekommer disse ønskene, sier Langedrag.

Fire av de seks nye modellene er tre-i-ett-maskiner med funksjoner for utskrift, skanning og kopiering. Disse modellene bærer navnene DCP-J125, DCP-J315W, J515W-DCP og DCP-J715W.

I tillegg kommer to fire-i-ett-modeller som også har innebygd faks: MCF-J410 og MFC-J615W.

Mange valgmuligheter

Brukerne kan velge mellom trådløse modeller, modeller som har både trådløst og kablet nettverk og modeller som ikke har nettverkstilkobling i det hele tatt.

Alle de nye multifunksjonsmaskinene har lcd-fargeskjerm, og de leveres med et oversiktlig administrasjonsprogram som automatisk installeres på brukerens pc. Brother hevder at maskinene er meget enkle å betjene.

Ettersom alle de nye modellene kommer med fire separate blekkpatroner, er utskriftsøkonomien optimal, hevder Brother. Blekkpatronene skiftes enkelt via en åpning i fronten av maskinen.

Alle de nye maskinene har en utskriftsoppløsning på 1200 x 6000 punkter per tomme. Utskriftshastigheten er opptil 35 sider i minuttet i sort/hvitt-utskrifter og 28 sider i minuttet i farger.

LES OGSÅ:

Slik skriver du billigere

Nye tester hos det kjente Wilhelm Imaging Research-laboratoriet i USA viser at bildeutskrifter på Brothers fotopapir holder i mer enn 100 år, ifølge Brother.

Direkteutskrift

Alle de nye multifunksjonsmaskinene har også minnekortplass, slik at man kan skrive ut fotografier uten å gå gjennom pc-en. De avanserte modellene i serien har PictBridge-tilkobling for overføring og utskrift direkte fra kamera. Her kan man også sette inn usb-minnebrikke som man kan skrive ut bilder fra direkte. Alternativt kan man skanne bilder og dokumenter direkte til usb-minnekort.

Programvaren Face Filter Studio medfølger for bildebehandling på pc-en. Til noen av modellene får man også med PaperPort 11SE, for dokument- og bildeadministrasjon.

I tillegg har alle modellene mulighet for å sette vannmerke på kopierte dokumenter, med forhåndsdefinerte tekster som Konfidensielt, Kopi eller Utkast.

Mer informasjon: www.brother.no .

Les om:

Print