Canon-utskrifter fra nettskyen

Canon-utskrifter fra nettskyen

Canons lanserer multifunksjonsmaskiner med Cloud Link.

I alt fem nye blekkbaserte multifunksjonsmaskiner fra Canon har nå sett dagens lys. De fleste modellene er utstyrt med trådløs nettverkstilkobling og støtter Pixma Cloud Link, som er navnet på Canons kobling til nettskyen.

– Dette vil revolusjonere måten vi brukere skrivere på, sa produktspesialist Trond Sliper hos Canon Norge da han presenterte de nye multifunksjonsmaskinene og skriverne i Canons høstkolleksjon.

De nye skriverproduktene rakk akkurat frem i tide til det store produkt-høstslippet i forbindelse med IFA-messen i Berlin.

Utskrifter verden rundt

Canons sky-løsning innebærer at man kan skrive ut via de nye multifunksjonsmaskinene fra hvor som helst i verden. Det eneste kravet er at man skriver fra en enhet som er tilkoblet internett – det være seg en stasjonær eller bærbar pc, en smarttelefon eller et nettbrett.

For eksempel kan man sende av gårde en utskrift like før man går fra jobben om ettermiddagen. Når man kommer hjem, ligger utskriften klar på skriveren eller multifunksjonsmaskinen som man har på hjemmekontoret.

Et annet eksempel er at familiemedlemmer på ferie kan sende fotoutskrifter direkte til skriveren hjemme, slik at de som ikke er med på ferieturen, kan få se ordentlige bilder fra turen umiddelbart.

Pixma Cloud Link støtter også muligheten til å hente bilder fra en egne album hos Goggles Picasa-fototjeneste og Canons Image Gateway.

Ved hjelp av Canons nye Easy-PhotoPrint App for iOS og Android kan man skrive til og skanne fra en multifunksjonsmaskin ved hjelp av en mobil enhet, uten å måtte gå via en pc.

Nytt flaggskip

Canons høstkolleksjon på Pixma-siden (Pixma er Canons merkevarenavn på blekkbaserte skrivere og multifunksjonsmaskiner) omfatter én dedikert skriver i tillegg til fem nye multifunksjonsmaskiner.

Toppmodellen, Pixma MG8250, må vel kalles Canons flaggskip innenfor denne sjangeren. Dette er en multifunksjonsmaskin som i tillegg til å skanne, skrive og kopiere også kan brukes til å skanne filmstriper og dias i en 35-mm filmskannerenhet plassert i lokket.

Film- og dias-skanneren opererer med oppløsning på opptil 4800 x 9600 punkter per tomme.

MG8250 benytter Canons berøringssystem med lys. Knappene er i praksis en berøringsfølsom del av selve chassiset, og det er bare de knappene som har en funksjons i øyeblikket som blir bakbelyst.

Maskinen er matt, sort og stilig – Canon selv beskriver det som «lekker EOS-inspirert design i matt sort». EOS er merkenavnet for Canons speilreflekskameraer.

Pixma MG8250 kommer i salg i september, og veiledende pris er satt til 2299 kroner inklusive merverdiavgift.

Ønsker man mye av de samme funksjonene for litt lavere pris, kan man velge Pixma MG6250 i stedet. Prisen er 1790 kroner.

Modellen har mange av de samme egenskapene som MG8250, inkludert blekkdråpestørrelse helt ned mot én pikoliter og mulighetene til å skrive ut stillbilder fra HD-video, men har litt mindre TFT-skjerm (7,5 cm i stedet for 8,8 cm) og ingen film- og diasskanner. MG6250 har også litt enklere planskanner, en såkalt CIS-skanner, mens MG8250 har en litt mer avansert CCD-skanner.

CIS-skannere – contact image sensors med en rekke sensorer plassert i hele skannerens bredde – og CCD-skannere – basert på charged-coupled device-teknologi ¬med linser og speil – gir i utgangspunktet like god skanne-kvalitet, men CIS-skannerne har lite dybdeskarphetsområde, noe som kan gjøre det vanskelig å få godt resultat når man skanner sider i en tykk bok. På den andre siden er CIS-skannerne mindre og mer kompakte, og det er også tilfellet i forholdet mellom MG6250 og MG8250, selv om forskjellen er ganske liten.

De to maskinene er like raske, med utskriftshastighet oppgitt til cirka 12,5 bilder i minuttet i sort/hvitt og 9,3 bilder i sekundet i farger, samt utskrift av kantløst bilde på 15 x 10 centimeter på cirka 20 sekunder.

Begge maskinene bruker seks separate blekkpatroner. Anvender man originalt blekk, får man tilgang til Canons Creative Park Premium, hvor man kan laste ned fotografier og illustrasjoner fra anerkjente fotografer og kunstnere. Dette materialet kan man bruke som man vil, for eksempel til å lage kort og kalendere.

De øvrige

Blant de resterende skriverproduktene i Canons høstlansering finner vi Canon Pixma MG5350, en multifunksjonsmaskin med veiledende pris på 1299 kroner. Den har trådløst-teknologi og støtter Pixma Cloud Link-teknologien, har en lcd-skjerm på 7,5 cm og gir samme utskriftshastighet som MG8250 og MG6250. Som disse maskinene byr også MG5350 på automatisk tosidig utskrift, men den mangler det elegante berøringsfølsomme betjeningssystemet som de to større modellene har. Dessuten er tallet på blekkassetter redusert til fem.

Deretter følger Pixma MG3150 til 699 kroner og Pixma MG2150 til 499 kroner. Dette er enkle multifunksjonsmaskiner som skiller seg fra de andre ved at de kan betjenes helt og holdent fra fronten og dermed plasseres i en bokhylle. MG3150 har støtte for automatisk tosidig utskrift og har trådløs nettverkstilkobling, noe MG2150 mangler.

Disse maskinene bruker ikke separate blekkassetter, men har én kassett for sort blekk og én felleskassett for de tre fargene. Dråpestørrelsen er to pikoliter.

Selv om det er få rendyrkede skrivere – uten multifunksjonalitet – igjen på markedet, har Canon lansert en ny slik skriver også: Pixma iP4950, med oppgitt pris på 799 kroner. Denne har utskriftskvalitet- og hastighet som ser ut til omtrent å matche de to toppmodellene i multifunksjonsserien, men med fem separate blekkpatroner i stedet for seks. Den byr også på full automatisk tosidig utskrift. Modellen erstatter Pixma iP4850.

Les om:

Print