Canon vil selge mer tjenester

Canon vil selge mer tjenester

Canon ber partnerne fokusere mindre på maskinvare og mer på programvare og forretningsprosesser.

I desember arrangerte Canon i Europa sin European Premier Partner Conference for fjerde år på rad.

På konferansen presenterte selskapet sin strategi for tiden fremover, mens partnerne la frem kundecaser innen tjenestestyrte områder som utskriftstjenester (MPS), informasjonshåndtering (information management, IM) og programvaretjenester, eller software-as-a-service (saas).

- Print- og bildebehandlingsindustrien endres fundamentalt. Partnere må bestemme seg for om de ønsker å skifte fra et tradisjonelt maskinvarefokus til en mer tjenestedrevet fremgangsmåte som ser på forbedring av forretningsprosesser, sier Hubert Bro, Business Strategy Director i Canon Europe, i pressemeldingen.

- Det vil være utfordrende å fokusere på optimalisering av prosesser, men vi hjelper våre partnere med denne endringen slik at vi sammen kan dra større nytte av disse modellene.

- Vekst i partnerkanalen

Partnerkonferansen ble avholdt i Skottland, og representanter fra 60 partnere i bedriftsmarkedet fra 13 europeiske land var tilstede. Østereng og Benestad representerte Norge under årets konferanse.

- Det er første gang at Canon inviterer sine største europeiske partnere til denne type konferanse. Med de positive tilbakemeldingene vi nå mottar fra vår norske deltager, så tror vi at dette vil etablere seg som et permanent premier partner-tilbud, sier Petter Sjaastad, ansvarlig for partnerkanalen i Canon Norge, i en pressemelding.

- Med den vekst som vi for tiden opplever i partnerkanalen, håper vi dessuten at Norge i 2012 kan stille med 4 eller 5 partnere blant Europas 60 største.