Én driver for all verdens skrivere

Én driver for all verdens skrivere

Før du tar med din bærbare pc på sommerferie, bør du laste ned verdens første universelle skriverdriver.

Det er Xerox som har utviklet det som selskapet betegner som den «første print-der-du-er»-løsningen på markedet, eller med andre ord verdens første universelle skriverdriver.

Hvis du har installert denne driveren på din bærbare pc, lover Xerox at du skal kunne skrive ut dokumentene dine på så å si alle Postscript-baserte skrivere som finnes på markedet.

Jobbreise

Løsningen er naturligvis først og fremst myntet på folk som er ute på reise i jobbsammenheng som har behov for å skrive ut dokumenter fra sin bærbare pc, for eksempel når de er på besøk hos en kundebedrift eller annen forretningsforbindelse.

Men skulle du få et akutt behov for å skrive ut dokumenter i sommerferien, kan jo løsningen komme til nytte da også, så fremt du får tilgang til skriver et eller annet sted.

LES OGSÅ: Rimelige Xerox-lasere

I situasjoner der en besøkende trenger å få kjørt ut en utskrift, oppstår det ofte problemer fordi man først må begynne å søke på internett etter riktige drivere for de skriverne som måtte være tilgjengelig. I tillegg til at dette tar tid, ender man kanskje opp med en driver som har et helt annet brukergrensesnitt enn man er vant til.

Dessuten er det ikke uvanlig at man blir til bryderi for it-hjelpepersonell i bedriften fordi man må ha hjelp til å få utskriftsoppsettet i gang.

Felles driver

Xerox mener løsningen er en felles skriverdriver som fungerer mot så å si alle skrivere på markedet, også andre enn Xerox' egne skrivere og multifunksjonsmaskiner.

Xerox Mobile Express Driver, som programmet heter, kan lastes ned gratis på selskapets hjemmesider. Det gjør at mobile arbeidere kan ta utskrifter uavhengig av hvor de befinner seg og hvilken leverandør skriveren er fra. Programmet er tilgjengelig både på Windows XP og Vista, melder Xerox.

Brukere kobler seg på et nettverk, velger skriver fra en pop-up-boks som finner tilgjengelige skrivere, og kan starte utskriftsjobbene.

LES OGSÅ: Søppelkongene Xerox

Når man velger skriver, blir den lagret i «My Printers», som gjør det enklere å finne den neste gang. I tillegg er grensesnittet laget slik at man kan se tilgjengelige egenskaper for den aktuelle skriveren, for eksempel muligheter for tosidig utskrift.

Skriverdriveren kan lastes ned gratis her .

Les om:

Print